Ontdek het andere Amsterdam

© Getty Images

In de zes buurten rond het Amsterdamse centrum schuilt heel wat cultuur.

Het Nederlandse toeristische project ‘Andere gezichten van Amsterdam’ wil Europese toeristen verbazen met een nieuw cultureel aanbod. Centraal staan de zes buurten rond de binnenstad, die zelfs voor de Amsterdammers nog heel wat verassingen in petto hebben.

Thematische wandel- en fietstochten in en rond het Westerpark, de Plantage, het Oostelijk Havengebied, De Pijp, Oud-West en Noord moeten stadsbezoekers ervan overtuigen dat deze buurten heel wat meer te bieden hebben dan de eeuwenoude grachtengordel en de traditionele musea. De eerste tocht laat fietsers en wandelaars genieten van de architectonische parels van de Amsterdamse School-bouwstijl. Handige brochures met een routebeschrijving garanderen een feilloos parcours.

Culturele ontmoetingen

Om de buurt nog beter te ontdekken, werd in elk stadsdeel een specifiek project op poten gezet. In het Westerpark staan culturele ontmoetingen centraal. Op het programma staat onder meer een bezoekje aan ‘Het Schip’ gepland. Dit museum uit 1920 geldt als het hoogtepunt van de Amsterdamse School-architectuur.

Cultuurpark ‘Westergasfabriek’ wekt dan weer de interesse van toeristen op met pratende banken. Wie even wil uitrusten in het park op een bank kan daarbij luisteren naar opgenomen verhalen van andere bezoekers. Naast de ‘Fluisterbanken’ maken ook nog andere technologische hoogstandjes zoals de ‘Tijdkijker’, een verrekijker die je ook doorheen de tijd loodst, deel uit van het project ‘Urban Park Labs’.

Trekpleisters

Het doel van de Nederlandse hoofdstad is nieuwe toeristische trekpleisters te creëren en bezoekers overtuigen dat er buiten het centrum ook heel wat te beleven valt. Een multimediacampagne van de Amsterdamse toeristische dienst in samenwerking met het gemeentebestuur verschaft geïnteresseerden alle gewenste informatie. Elk van de zes buurten krijgt ook zijn eigen toeristisch kantoor, die bezoekers met raad en daad bijstaat.

Tiffany Philips

Alle informatie van de fiets- en wandelroutes en de verschillende projecten zijn terug te vinden op: : http://www.iamsterdam.com/nl/visiting/zien/exploreamsterdam Boekjes met wandel- en fietsroutes en een plattegrond zijn verkrijgbaar in verschillende talen in alle VVV-vestigingen en kosten 2,50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content