Dagelijks reizen tienduizend toeristen met de trein van Parijs naar het paleis van Versailles. Om tijdens de rit alvast in de stemming te komen zijn de plafonds van drie treinen (binnenkort vier) beschilderd met taferelen uit het paleis.

Ze hebben allemaal een ander thema. In de Spiegelzaaltrein maken toeristen alvast kennis met de weelderige zaal, de beschilderde muren en gouden beelden. In de trein met als thema de paleistuinen lijkt het alsof u tussen bladeren en bloemen door naar de lucht kijkt en in de trein in de stijl van de bibliotheek van Lodewijk XVI kunt u zich zo voorstellen hoe de koning hier de rust van de boeken opzocht.

Er is wat geluk nodig om in een van de drie paleistreinen terecht te komen. Slechts een kwart van de toeristen kan er een plaatsje in bemachtigen. (MS)

Dagelijks reizen tienduizend toeristen met de trein van Parijs naar het paleis van Versailles. Om tijdens de rit alvast in de stemming te komen zijn de plafonds van drie treinen (binnenkort vier) beschilderd met taferelen uit het paleis. Ze hebben allemaal een ander thema. In de Spiegelzaaltrein maken toeristen alvast kennis met de weelderige zaal, de beschilderde muren en gouden beelden. In de trein met als thema de paleistuinen lijkt het alsof u tussen bladeren en bloemen door naar de lucht kijkt en in de trein in de stijl van de bibliotheek van Lodewijk XVI kunt u zich zo voorstellen hoe de koning hier de rust van de boeken opzocht. Er is wat geluk nodig om in een van de drie paleistreinen terecht te komen. Slechts een kwart van de toeristen kan er een plaatsje in bemachtigen. (MS)