In beeld: negen wereldsteden en hun iconische cocktails

In beeld: negen wereldsteden en hun iconische cocktails
© Luke Doyle

Er bestaan veel manieren om steden als New York, Parijs en Singapore te ervaren, maar in de zomer staat het drinken van een verfrissende cocktail die de cultuur en het karakter van de stad weerspiegelt op nummer één.

Luke Doyle maakte voor Budget Direct Travel Insurance deze afbeeldingen waarbij je kan zien hoe de skyline en typerende cocktail perfect samengaan.

Zin gekregen in een cocktail? Veel meer ideetjes:

Cocktails voor een zomerse dag

Cocktails om het weekend mee in te zetten

Zes alcoholvrije cocktails op basis van bruisend water

Singapore: Singapore Sling © Luke Doyle

In 1915 maakte een barman in het Raffles Hotel de Singapore Sling, een cocktail op basis van gin, cherry brandy of likeur Benedictine, sodawater en limoensap. Een zonnig drankje om op een van de rooftopbars van te genieten na een lange dag sightseeing en shoppen.

Parijs: Champagne © Luke Doyle

Champagne wordt weliswaar gemaakt in de gelijknamige Champagne regio, toch vormen Parijs en een sprankelend glas champagne een perfecte match. Drink hem bij het ondergaan van de zon aan de oevers van de Seine met zicht op de Eiffeltoren.

New York City: Manhattan © Luke Doyle

Deze cocktail van zoete vermout en whisky werd voor het eerst in de jaren 1870 gedronken in de Manhattan Club. Vraag aan een local naar zijn of haar favoriete bar om deze krachtige cocktail te drinken.

Mexico City: Margarita © Luke Doyle

Mexicanen drinken het liefst tequila zonder zout en limoen, maar voor degenen die iets zoeters prefereren is de margarita uitgevonden. Dit klassieke tequila drankje is ideaal om af te koelen na een warme dag in de Mexicaanse zon.

Barcelona: Sangria © Luke Doyle

Sangria bestaat nog niet zo heel lang, maar de mix van rode of witte wijn met verschillende soorten fruit past prima bij het zonnige Spanje. Bewonder eerst de bijzondere architectuur in Barcelona en strijk vervolgens neer op Las Ramblas voor een glaasje sangria.

Rio de Janeiro: Caipirinha © Luke Doyle

Caipirinha, het nationale drankje van Brazilië, is een zoet smakende cocktail waarbij je niet doorhebt hoeveel alcohol er eigenlijk inzit. Het belangrijkste ingrediënt is cachaca, een drankje dat soms wel vijftig procent alcohol bevat. Let dus wel een beetje op hoeveel je ervan drinkt.

Sydney: Spirit of Sydney © Luke Doyle

Volgens de makers van dit drankje is het een bom energie in een glaasje. De Spirit of Sydney is qua smaak een mengeling van peer, honing, sinaasappel en Vantage spirit.

Kaapstad: Amarula © Luke Doyle

Amarula staat bekend als de 'Spirit of Africa'. De typische smaak dankt de cocktail aan het marulafruit dat gemengd wordt met verse room.

Londen: Pimm's No. 1 Cup © Luke Doyle

Het hoofdingrediënt van Pimm's No. 1 is gin, maar verder is het eeuwenoude recept geheim. Vast staat dat het lichte en fruitige drankje heerlijk smaakt op een terrasje tijdens een zonnige Londense avond.