Finland krijgt eerste fastfood-sauna ter wereld

© Burger King

Snak jij ook altijd naar goudgele frietjes of een smakelijke hamburger wanneer je in de sauna zit te zweten? Wij ook niet, maar een Burger King in Helsinki geeft je tòch die optie.

Noorwegen was het eerste land dat ontbossing bande, Frankrijk het eerste land dat de nummerplaat invoerde en Nieuw-Zeeland was het eerste land dat vrouwen stemrecht gaf. Nu voegt ook Finland zich bij dit indrukwekkende lijstje “eerstes” want het is het eerste land waar er een fastfoodsauna geopend werd.

Het Burger King filiaal in de hoofdstad Helsinki is namelijk uitgerust met een grote sauna, waar 15 personen in terecht kunnen, en een kleine sauna, geschikt voor tien personen. Beide sauna’s en de kleedkamers en douches zijn uitgerust met een flatscreen tv en volledig gedecoreerd in de Burger King-kleuren en logo. Een Burger King medewerker komt regelmatig je bestelling opnemen zodat je nooit zonder wakke frietjes (of meer waarschijnlijk: ijskoude cola) komt te zitten.

Volgens Burger King speelt het fastfoodrestaurant zo perfect in op “De liefde van de Finnen voor sauna’s”, al denken wij dat meat sweats niet bepaald zo reinigend zijn als een traditionele sauna. Wie wil kan één van de sauna’s ook afhuren – verjaardagsfeestje iemand?- al kost je dat wel 250 euro per uur. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content