De 30 onvriendelijkste steden

De 30 onvriendelijkste steden
© iStockphoto

Het Amerikaanse reismagazine Travel and Leisure vroeg zijn lezers naar hun ervaringen met 266 steden. Alles kwam daarbij aan bod: van de culturele voorzieningen tot de infrastructuur en van de vriendelijkheid van de bevolking tot het gevoel van veiligheid. Deze dertig steden wisten de reizigers qua gastvrijheid niet erg te charmeren, ook al wordt dat negatieve gevoel in veel steden goed gemaakt door andere kwaliteiten.

30. St. Petersburg in Florida © iStockphoto

Ondanks de zon en gemoedelijke sfeer, zijn toeristen niet erg onder de indruk van deze stad. Ze hadden hogere verwachtingen van St. Petersburg en de inwoners.

29. Newport in Rhode Island © iStockphoto

Met de grote landhuizen langs de kust is Newport zeker een charmant stadje, maar de inwoners geven iedereen die er niet vandaan komt het gevoel dat ze hen liever kwijt dan rijk zijn.

28. Monte Carlo in Monaco © iStockphoto

"Monte Carlo has become a playboy's playground," zegt een bezoeker. De mening van een ander: "It's haughty and ultra-expensive." Maar er zijn ook vriendelijke wijken zoals de Jardin Exotique en de Cathedrale de Monaco waar je de culturele aspecten van de stad kan zien.

27. Shanghai in China © iStockphoto

Toeristen vinden Shanghai erg druk en overweldigend en de inwoners zijn nogal in zichzelf gekeerd.

26. Lyon in Frankrijk © iStockphoto

Toeristen zijn erg te spreken over deze aantrekkelijke en voetgangervriendelijke stad, maar ze vinden de inwoners niet bijzonder aangenaam. Toch scoort Lyon, vergeleken met een paar andere Franse steden, nog redelijk goed. Dat heeft onder andere te maken met de uitstekende culinaire scene.

25. Buenos Aires in Argentinie © iStockphoto

De reputatie van Buenos Aires is de laatste jaren naar beneden gegaan. Door de verslechterde economie is het weliswaar een goedkopere bestemming geworden, maar de infrastructuur is aan het verpauperen en de misdaad neemt toe.

24. Milaan in Italie © iStockphoto

Toeristen hebben hier vaak het gevoel dat ze opgelicht worden en ze vinden de inwoners nogal in zichzelf gekeerd.

23. Marrakech in Marokko © iStockphoto

Marrakech is een schitterende, bruisende en kleurrijke stad, maar het is ook erg moelijk voor toeristen om er hun weg te vinden. Bovendien worden toeristen voortdurend belaagd door inwoners die spulletjes willen verkopen of om geld vragen.

22. Nice in Frankrijk © iStockphoto

Toeristen vinden de inwoners van Nice erg onvriendelijk. Zelfs zo onvriendelijk dat veel reizigers zeggen er niet nog eens heen te zullen gaan.

21. Xi'an in China © Epa

Sinds de ontdekking van het terracotta leger trekt Xi'an hordes toeristen en de stad is daar niet op berekend. Bovendien proberen de inwoners op een nogal opdringerige manier te profiteren van de vele bezoekers.

20. St. Louis in Missouri © Epa

In St. Louis vinden veel misdrijven plaats en dat voelen ook de toeristen. Met name 's avonds voelen ze zich niet veilig op straat en in het openbaar vervoer.

19. Fort Lauderdale in Florida © iStockphoto

De toeristen vinden de inwoners van Fort Lauderdale niet overlopen van vriendelijkheid. Wel geven ze de stad een compliment voor de gastvrije ontvangst van homoseksuele toeristen.

18. Cincinnati in Ohio © iStockphoto

Bezoekers vinden Cincinnati niet zozeer onvriendelijk, maar wel erg saai. Sommige toeristen hebben het gevoel dat er het altijd zondag is.

16. Napels in Italie © iStockphoto

Toeristen noemen Napels een prachtige stad waar je heerlijk pizza kan eten, maar de vele zakkenrollers vinden ze minder leuk.

16. Provicence in Rhode Island © iStockphoto

Artistiek, 'geeky', maar ook onbeleefd. Dat zeiden de toeristen over Providence.

15. Boston in Massachusetts © iStockphoto

Volgens de bezoekers is de houding van de inwoners van Boston vreselijk. Ze kregen niet het gevoel er erg welkom te zijn.

14. Frankfurt © iStockphoto

Of het helemaal terecht is dat Frankfurt op de lijst met onvriendelijke steden belandde is de vraag. De slechte reputatie dankt de stad vooral aan de luchthaven waar de reizigers erg onvriendelijk ontvangen werden en waar het zo onoverzichtelijk is dat ze de weg kwijt raakten.

13. Washington D.C. © iStockphoto

Toeristen vinden Washington een trage en norse stad. Maar de Amerikaanse hoofdstad heeft ook veel te bieden: een schat aan historische en politieke bezienswaardigheden, musea van wereldklasse die vaak gratis toegankelijk zijn en bloeiende kersenbloesem in het voorjaar.

12. Miami in Florida © iStockphoto

De overvloedige zonneschijn maakt Miami nog geen vriendelijke stad. "It's as if someone took the worst part of Los Angeles and slathered coconut oil all over it," is de mening van een toerist. In de design wijk zijn de inwoners overigens wel veel vriendelijker dan in de andere wijken.

11. Beijing in China © iStockphoto

Beijing trekt zoveel toeristen dat de stad het niet meer goed aan kan. In hotels worden de gasten trouwens wel uiterst hoffelijk en vriendelijk ontvangen.

10. Cannes in Frankrijk © Reuters

Cannes is vriendelijk voor beroemdheden en toeristen die veel geld te spenderen hebben. De andere toeristen worden met de nodige dedain ontvangen.

9. Las Vegas in Nevada © iStockphoto

In Las Vegas is het een en al oppervlakkigheid, maar iedereen die naar de gokstad trekt weet dat en neemt het voor lief.

8. Baltimore in Maryland © iStockphoto

De prostesten die er de afgelopen tijd plaatsvonden hebben de reputatie van Baltimore bij toeristen geen goed gedaan. Toch heeft de stad genoeg charmes om de bijnaam Charm City nog waar te kunnen maken.

7. Philadelphia in Pennsylvania © iStockphoto

Philadelphia heeft weliswaar de bijnaam "City of Brotherly Love", maar dat brengen de inwoners niet in de praktijk. Vooral tijdens sportwedstrijden zijn ze bijzonder onbeleefd.

6. New York © iStockphoto

"New York has everything--just don't ask a person in the street to help you find it', aldus een toerist. Toch neemt iedereen de onvriendelijkheid van de bevolking op de koop toe omdat het ruimschoots gecompenseerd wordt door al het moois dat de stad te bieden heeft.

5. Los Angeles in Californie © iStockphoto

De vrijwel altijd aanwezige zon geeft Los Angeles nog geen vriendelijke uitstraling. De vaak knappe en jonge inwoners zijn veel te arrogant en niet behulpzaam, aldus de bezoekers.

4. Marseille in Frankrijk © iStockphoto

Alhoewel deze Franse havenstad bezig is aan een culturele heropleving, vinden de toeristen Marseille nog altijd wanordelijk en de inwoners niet al te vriendelijk.

3. St. Petersburg in Rusland © iStockphoto

De toeristen zijn allemaal erg onder de indruk van de schitterende architectuur en musea in St. Petersburg, maar over de vriendelijkheid van de bevolking zijn ze minder enthousiast.

2. Atlantic City in New Jersey © iStockphoto

Wanneer je van gokken houdt is Altantic City een prima bestemming. Andere toeristen zullen zich vooral ergeren aan de gehaaste, onvriendelijke bejegening die hen hier te wachten staat.

1. Moskou in Rusland © iStockphoto

Niet erg behulpzaam en afstandelijk: dat zeggen de toeristen over de inwoners van Moskou. Ook zijn ze niet erg te spreken over het eten en het chaotische verkeer.