Brussels Airlines onthult Magritte-vliegtuig

© Belga

Het vliegtuig werd met veel luister onthuld in de onderhoudshangar van Brussels Airlines op de luchthaven van Zaventem. Het toestel werd de voorbije weken ontworpen en beschilderd. Aan de buitenkant zijn Magritte zelf en een reeks van de hem typerende vogels met wolken in geschilderd, en ook binnenin loopt het thema door.

Het Magritte-toestel – een Airbus A320 – vliegt de komende zes jaar door Europa. De eerste bestemming de Spaanse hoofdstad Madrid.

“Als Belgische luchtvaartmaatschappij hebben we niet alleen de taak om mensen op hun bestemming te brengen, maar ook een plicht om het imago van België uit te dragen”, zei Etienne Davignon, de voorzitter van Brussels Airlines.

“Ceci n’est pas un avion, c’est une peinture de Magritte qui vole” (“Dit is geen vliegtuig, dit is een schilderij van Magritte dat vliegt”), stelde minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). Ze wees op de link die er is tussen de kunstenaar en de Belgische luchtvaart. Zo ontwierp hij een van de logo’s van het vroegere Sabena.

“Niemand heeft ooit zo’n mooie hommage gebracht aan René Magritte als Brussels Airlines”, besloot Charly Herscovici, de voorzitter van de Magritte Foundation, die meewerkte aan het thema-vliegtuig.

Het Magritte-toestel is de tweede volledige ‘special livery’ van Brussels Airlines. In april wordt een derde onthuld, een Rode Duivels-vliegtuig. Dat werd mede door enkele spelers ontworpen naar aanleiding van het EK voetbal later dit jaar in Frankrijk. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content