Brussels Airlines en Club Med breiden samenwerking uit

© Thinkstock

Brussels Airlines en Club Med hebben hun alliantie verlengd en uitgebreid waardoor onder andere uw skilatten en golfclubs gratis vervoerd worden.

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines en de Franse vakantiedorpenketen Club Med hebben hun driejarige alliantie zopas verlengd met nog eens drie jaar.

Bovendien versterken ze hun aanbod door met nieuwe formules zoals Fly&Ski of Fly&Golf uit te pakken. Uw skilatten en golfclubs worden daarbij gratis vervoerd. Dat hebben beide bedrijven op een persconferentie bekendgemaakt.

Een win-win, zo noemen Club Med en Brussels Airlines het uitgebreide aanbod. Brussels Airlines profiteert van het net van vakantiedorpen dat Club Med uitbaat, (71 dorpen in 25 landen), en Club Med kan ook gebruik maken van het netwerk van de luchtvaartmaatschappij, met vluchten naar meer dan 70 Europese en Afrikaanse bestemmingen, en naar de VS. Het aanbod van de twee reisbedrijven vergroot zo aanzienlijk.

Brussels Airlines mikt hierbij ook meer op toeristen, en kan zijn vluchten in het weekend beter gevuld krijgen.

Exclusieve voordelen en diensten

“Met Club Med start uw vakantie niet in de aankomsthal van een luchthaven, maar op het ogenblik dat je je ticket bestelt”, zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines, daarbij verwijzend naar de 81 procent klantentevredenheid die Club Med vandaag kan voorleggen, een stijging met 5 procent tegenover 5 jaar geleden.

De formules van de alliantie worden naar eigen zeggen gekenmerkt door doorgedreven personalisatie en een pakket van exclusieve voordelen en diensten. Bij de Ski&Fly-formule zijn bij de vlucht ook vervoer van skimateriaal en transfers tussen luchthaven en skiresort bij het all-inverblijf inbegrepen. Bij de Fly&Golf vliegt het golfmateriaal gratis mee.

Daarnaast zijn er nog de ontdekkingscircuits van Club Med die worden uitgebreid met nieuwe bestemmingen. “Reizen en plezier wordt opnieuw eengemaakt”, zegt Hadi Kamouh, CEO Club Med Benelux.

Club Med, dat vandaag samen met Brussels Airlines al 21 bestemmingen aandoet, is goed voor ongeveer 50.000 passagiers per jaar. “België vertegenwoordigt na Frankrijk het grootste aandeel in de omzet van Club Med”, zegt Sylvain Rabuel, CEO van Club Med

Frankrijk-Benelux-Zwitserland. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content