De muurschildering toont een arbeider op een ladder, die de 'Britse' ster van de EU-vlag verwijdert met een hamer en een beitel. Nu is het kunstwerk zelf ook verwijderd. Volgens de BBC is het niet geweten of het is overgeschilderd, of bewaard gebleven om vervolgens te worden verkocht.

Er bestonden al plannen om het gebouw te slopen toen het graffitikunstwerk in 2017 op de zijmuur verscheen. De eigenaars van het gebouw, de familie Goddens, gingen vervolgens op zoek naar 'mogelijkheden voor het behouden, verwijderen of verkopen' van de muurschildering. De familie verloor eerder al een proces om een andere muurschildering van Banksy te mogen verkopen.

Volgens omwonenden stond er zaterdag ineens een grote steiger bij de muurschildering en was het kunstwerk zondagmorgen verdwenen. Ze reageren erg ontgoocheld op de verwijdering van het graffitikunstwerk. Op twee jaar tijd was het een 'landmark' geworden in de Britse havenstad. Mensen die de boot van of naar het Europese vasteland namen, stopten er voor een foto.

Banksy zelf heeft nog niet gereageerd op het verdwijnen van zijn muurschildering.

., Getty
. © Getty
De muurschildering toont een arbeider op een ladder, die de 'Britse' ster van de EU-vlag verwijdert met een hamer en een beitel. Nu is het kunstwerk zelf ook verwijderd. Volgens de BBC is het niet geweten of het is overgeschilderd, of bewaard gebleven om vervolgens te worden verkocht. Er bestonden al plannen om het gebouw te slopen toen het graffitikunstwerk in 2017 op de zijmuur verscheen. De eigenaars van het gebouw, de familie Goddens, gingen vervolgens op zoek naar 'mogelijkheden voor het behouden, verwijderen of verkopen' van de muurschildering. De familie verloor eerder al een proces om een andere muurschildering van Banksy te mogen verkopen.Volgens omwonenden stond er zaterdag ineens een grote steiger bij de muurschildering en was het kunstwerk zondagmorgen verdwenen. Ze reageren erg ontgoocheld op de verwijdering van het graffitikunstwerk. Op twee jaar tijd was het een 'landmark' geworden in de Britse havenstad. Mensen die de boot van of naar het Europese vasteland namen, stopten er voor een foto. Banksy zelf heeft nog niet gereageerd op het verdwijnen van zijn muurschildering.