Breng met Airbnb een unieke nacht in het Louvre door

.

De nacht van 30 april kan je met een beetje geluk op een wel heel bijzondere plaats doorbrengen: in de glazen piramide bij het Louvre.

Het Louvre en Airbnb trakteren een tweetal gasten dit jaar op een unieke nacht in het meestbezochte museum ter wereld. De winnaars van een prijsvraag mogen het museum bezichtigen wanneer het donker is en alle andere museumgasten naar huis zijn.

De bijzondere avond begint met een privérondleiding door het museum met een gids die je alles vertelt over de kunstwerken. Dit voorrecht is normaal enkel voorbehouden aan prominente gasten zoals president Obama en Beyonce en Jay Z.

Mona Lisa
Mona Lisa© Airbnb-Louvre/Julian-Abrams

Daarna genieten ze van een aperitiefje in Renaissance-stijl onder de glimlach van de Mona Lisa. Vanaf een zachte Parijse sofa met op de achtergrond sfeervolle Franse muziek, kunnen ze in alle rust en zonder dat honderden toeristen het zicht belemmeren, naar het wereldberoemde gezicht geschilderd door Leonardo Da Vinci kijken.

Venus van Milo
Venus van Milo© Airbnb-Louvre/Julian-Abrams

Venus van Milo, de Griekse godin van de liefde en schoonheid, nodigt het paar vervolgens uit voor een extravagant diner in een pop-up eetkamer. Na het diner wordt er in het vroegere en weelderig gedecoreerde appartement van Napoleon III een intiem akoestisch concert verzorgd.

Apparement van Napoleon III
Apparement van Napoleon III© Airbnb-Louvre/Julian-Abrams

De nacht brengen de winnaars door in de glazen piramide voor het Louvre die voor de gelegenheid is ingericht als knusse slaapkamer voor twee.

Wil je een kans maken op deze unieke prijs? Surf dan vóór 12 april naar airbnb.com/louvre en geef een antwoord op de vraag: ‘Waarom zou jij de perfecte gast van de Mona Lisa zijn?’ Succes!

De slaapkamer in de glazen piramide.
De slaapkamer in de glazen piramide. © Airbnb-Louvre/Julian-Abrams
Een verlaten Louvre in het donker.
Een verlaten Louvre in het donker.© Airbnb-Louvre/Julian-Abrams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content