Boerenherfst in het SalzburgerLand

Met meer dan 2.000 traditionele evenementen zoals boerenmarkten, oogstfeesten en de ‘Almabtrieb’ (het drijven van het vee van de bergweide naar de stallen), viert het SalzburgerLand dit jaar van 30 augustus tot 26 oktober in meer dan tachtig plaatsen het landelijke herfstleven, de Bauernherbst.

De ‘Bauernherbst’ is vooral een eerbetoon aan het goede boerenleven in de streek en de vreugde over de succesvolle oogst en het uit de hoge bergweiden naar beneden halen van het vee. De hele regio viert mee en voor de bezoeker van het gebied biedt het een unieke gelegenheid om kennis te maken met aloude tradities en Salzburger plattelandscultuur.

Echte boerenkost

Onder het motto ‘Salzburgerisch aufgetischt’, maken fijnproevers tijdens de ‘Bauernherbst 2008’ kennis met de regionale producten en de bereiding ervan. Een aantal typische SalzburgerLand producten zijn onder andere vruchtensap uit Bramberg, ‘Heumilchkäse’ uit Flachau, rundvlees uit Pinzgau en groente uit Wals bij Salzburg.

Feest voor iedereen

De ‘Bauernherbst’ is niet alleen voor de lokale bevolking één groot feest, maar ook de vakantieganger is er als gast van harte welkom. Bij optredens en volksdansen kun je meedoen, bijvoorbeeld bij de ‘Abdruschtanz’, waarin scènes of werkprocessen uit het boerenleven worden weergegeven. Daarnaast ben je welkom bij de ‘Almroas’, de vrolijke, sfeervolle wandeling van alm naar alm onder begeleiding van muziek.

En natuurlijk kun je mee naar de kerk, waar de godvruchtige boeren tijdens de ‘Bauernherbst’ hun dank betuigen voor het goede verloop van de oogst en de ‘Almabtrieb’. Die ‘Almabtreb’ is sowieso bijzondere en spectaculaire belevenis, waarbij boerenfamilies in klederdracht het eveneens kleurrijk uitgedoste vee van de hoge bergweiden naar de stallen in het dal drijft.

Herfstvakantie in SalzburgerLand

De herfst is een prachtige periode om de grote verscheidenheid aan landschappen van het SalzburgerLand te aanschouwen. De zacht glooiende heuvels in het noorden, de groene bergen en steile rotstoppen in het zuiden. Wandelen, fietsen of relaxen in combinatie met de festiviteiten van de ‘Bauernherbst’ zijn goede ingrediënten voor een leuke en sportieve herfstvakantie.

Informatie
Bauernherbst
Vakantie Salzburgerland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content