Landschap


Geologie
Heel lang geleden stond dit gebied onder water. De pilaren werden gevormd doordat kalksteen, afkomstig van zeeschelpen, samen klitte met het zand op de bodem. Op het zachte kalksteen vormde zich na verloop van tijd een harde, vruchtbare laag, waarop vegetatie begon te groeien.

De wortels van deze planten veroorzaakten groeven in deze laag, waarin water kon sijpelen en de pilaren ondergronds ontstonden.

Toen de vegetatie verdween, werden de rotsformaties door de erosie van wind en water zichtbaar gemaakt. Dit proces kan je nu nog steeds zien gebeuren in het noorden van de Pinnacle Desert. Verwacht wordt dat de pinnacles ooit weer onder het zand zullen bedolven raken en hetzelfde proces zich weer zal afspelen met de vorming van nieuwe rotsformaties.

Fauna
Het park wordt bevolkt door rode en grijze kangoeroes, emoes en wallabies. Sommige van deze dieren (vooral de kangoeroes, zijn redelijk tam en kunnen voorzichtig benaderd worden. Reptielen als slangen en skinks zijn ook aanwezig. En ook de immer lachende cockatoo en de wouw bevinden zich in het park.

Foto: Epa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content