Geschiedenis


In de 17e eeuw werd Pinnacle Desert voor het eerst opgemerkt van op zee door Hollandse zeemannen. Zij dachten dat de pilaren overblijfselen waren van een oude stad. Aan land gekomen, was hun ontgoocheling groot toen ze ‘slechts’ rotsstompen te zien kregen.

De Pinnacles werden later nog eens bezocht door majoor Logue in 1849. De majoor en zijn werkmannen waren samen met zijn vee onderweg. Ze sloegen hun kamp op nabij de Nambung rivier. ’s Nachts liep het vee echter verdwaald en moest Logue het gaan zoeken. Tijdens deze zoektocht stuitte hij op de rotsen.

Tot eind de jaren ’60 bleef de Pinnacle Desert relatief onbekend. In 1966 werd het Nambung National Park officieel geopend.

Volgens sommigen blijven de Aboriginals liever weg van de Pinnacle Desert omdat ze denken dat de rotsformaties gefossiliseerde boosaardige geesten zijn die in de open vlakte geen rust kunnen vinden.

Nochtans getuigt de plek van vroegere Aboriginalaanwezigheid met de vondst van 6.000 jaar oude objecten. Uit de periode daarna is niets meer gevonden, wat erop wijst dat de rotsen waarschijnlijk opnieuw door zand werden bedekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content