Davos Klosters

Net zoals heel wat andere skigebieden in Zwitserland is ook het gebied Davos Klosters vrij mondain. Beide dorpen liggen op zo’n tien kilometer van elkaar, maar zijn perfect verbonden dankzij de Gotschnalift. Samen maken ze ook deel uit van de regio Graubünden.

Eigenlijk bestaat het skioord uit vijf verschillende delen. Samen bieden ze zo’n 250 kilometer aan pistes. Het meest bekende en grootste gebied is Parsenn. Die faam dankt Parsenn vooral aan zijn twaalf kilometer lange afdaling van de top van de Weisfluh (2.844 meter) tot Küblis. Die behoort tot één van de mooiste van Europa en is een must voor meer ervaren skiërs.

Maar ook beginners en minder geoefende skiërs komen aan hun trekken in het skioord. En zelfs de allerkleinsten vinden vast en zeker hun gading in Madrisa, een klein, zonnig skigebied bij Klosters. Ook Pischa en Rinerhorn behoren tot de erg familievriendelijke oorden. Al is Pischa ook geliefd bij freeriders. Tenslotte is er Jakobshorn, dat vooral tot de verbeelding van snowboarders en freestylers spreekt.

Davos is met zijn 1.560 meter niet alleen de hoogste stad van Europa, maar ook één van de oudste skioorden van de wereld. Bovendien geniet het stadje al jaren wereldfaam als kuuroord en vinden er sinds korte tijd heel wat congressen plaats. Klosters, dat zijn naam dankt aan een kloof die in de twaalfde eeuw door monniken gebouwd is, staat dan weer vooral bekend als een erg gezinsvriendelijk skioord. De beroemdste gast is ongetwijfeld de Britse prins Charles.

Foto: swiss-image.ch

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content