Onderweg in de stad

Bus
Om van het ene deel van de stad naar een ander deel te reizen kan je goed gebruik maken van de bus. Er is namelijk een goed busnetwerk (TUSSAM) met vier verschillende lijnen. Ze rijden tussen 6.00 en 23.15 uur en daarna zijn er nachtbussen tot 2.00 uur. Je kan losse kaartjes kopen, maar wanneer je de bus vaak wil gebruiken kan je beter een buskaart (bónobus) kopen in een tabakswinkel.

MetroOnder Sevilla loopt een 18 kilometer lange metrolijn met 22 stations van Aljarafe in het zuiden van de stad naar de Pablo de Olavid universiteit. De metro’s lopen om de acht minuten.

Fiets
Een redelijk nieuwe, maar leuke en milieuvriendelijke manier om Sevilla te bekijken is op de fiets. Zowel inwoners als toeristen kunnen deelnemen aan het zogenaamde Sevici fietsprogramma. Je kan daarvoor een week- of jaarpas kopen. Daarmee krijg je een code om het slot van de publieke fietsen die op meer dan 300 plaatsen in de stad staan te openen. Sevilla is tegenwoordig helemaal ingesteld op fietsers en biedt een uitgebreid netwerk van veilige fietspaden.

Taxi
Je kan ook gebruik maken van een taxi. Een groen licht op het dak geeft aan dat de taxi vrij is.

Auto
Het is niet aan te raden om zelf te rijden in Sevilla. Vooral in de wijk Santa Cruz zijn de straatjes erg smal en niet berekend om het moderne verkeer. Als je toch met de wagen naar Sevilla komt kan je die het beste in één van de grote parkeergarages net buiten de stad parkeren.

Paardenkoesten
Een leuke manier om de stad te bekijken is vanuit een paardenkoets. Je komt langs de belangrijkste bezienswaardigheden en parken en de koetsier vertelt er ondertussen leuke anekdotes bij.

Boottochten op de Guadalquivir
De oevers van de rivier zijn onlangs gerenoveerd en er zijn enkele mooie bruggen gebouwd. Bovendien heb je vanaf de rivier een heel ander uitzicht op de stad. Je kan kiezen uit verschillende tochten van één of anderhalf uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content