Op de piste

Met 230 km pistes is Ischgl een middelgroot skigebied, maar door het relatief laag aantal liften tegenover de oppervlakte geeft het de indruk een heel uitgebreid skidomein te zijn. Die indruk wordt nog versterkt door het feit dat je in verschillende dalen of dalletjes kan skiën.

Ischgl richt zich misschien vooral tot gemiddelde skiërs, en in iets mindere mate tot beginners. Maar ook de betere skiër komt er zeker aan z’n trekken, zowel op de zwarte pistes als op de al dan niet aangeduide stukken buiten de pistes. En er is een reuzeslalompiste voor alpineskiërs aanwezig.

Voor langlaufers zijn er 20 kilometer loipen.

De uitgestrektheid en relatief brede pistes van Ischgl is het skidomein een heel leuk gebied voor carvers en snowboarders. Voor deze laatsten heeft Ischgl trouwens naar eigen zeggen het grootste fun-park van Europa. Daarnaast is er ook nog een boardercross en een reuzeslalompiste voor snowboarders aanwezig.

In en rond Ischgl zijn er drie passen geldig: de Silvretta-pas voor Ischgl, Samnaun, Galtür, Kappl en See, de VIP-pas voor Ischgl en – tegen een meerprijs – Samnaun en tenslotte de dagpassen.

Links

Skiliften

Pisteplan

Langlaufpistes

Skischool

Sneeuwberichten en webcams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content