Hoe geraak je er ?

Wenen heeft slecht één belangrijke luchthaven: Wien Schwechat. Die ligt 18 kilometer buiten de stad. Je geraakt op verschillende manier tot in het centrum.

Zo is er de City Airport Train die je van ’s morgens vroeg tot net voor middernacht in 16 minuten in het centrum (CAT-terminal Wien Mitte) brengt. Je kan er ook de Schnellbahn 7 voor nemen die goedkoper is. Een rit duurt 24 minuten.

De S7 komt ook in Wien Nord, waar je kan overstappen op het metronet. Verder zijn er bussen naar zowel de Schwedenplatz (elk half uur), het Südbahnhof en het Westbahnhof of Kagran.

Vanuit België is Wenen goed bereikbaar met de (nacht)trein. Je doet er tussen 11 en 16 uur en moet slechts één keer overstappen (in Keulen of Frankfurt). Je komt aan het het Westbahnhof en van daar kan je met de metro vlot het stadscentrum bereiken.

Ook met de wagen is Wenen perfect bereikbaar. De afstand bedraagt ongeveer 1.200 kilometer en het traject loopt voor het grootste gedeelte over autosnelwegen.

De busmaatschappij Eurolines voorziet ook een verbinding naar Wenen vanuit Gent en Brussel. De rit duurt ook ongeveer 12 uur, is een stuk goedkoper dan de trein, maar is ook veel minder comfortabel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content