Wat moet je zien?


De Avignon Passion-kaart geeft recht op prijsverminderingen bij excursies, rondleidingen en de toegang tot monumenten en musea. Gratis te verkrijgen bij het Office de Tourisme. Bij eerste gebruik betaal je de volle pot, bij volgende gelegenheden krijg je een fikse reductie.

Palais des Papes, residentie van pausen in de 14de eeuw, is het belangrijkste gotisch paleis in Europa. Er zijn 25 vertrekken te bezichtigen, van kapellen tot pauselijke slaapkamers. Behoort tot het werelderfgoed van de Unesco. Zeven dagen op de zeven te bezoeken, het hele jaar door.

Pont Saint-Bénezet, de legendarisch pont d’Avignon, wereldbekend dankzij het fameuze liedje. Gebouwd in de 12de eeuw, diverse keren vernield of weggespoeld, definitief buiten gebruik sinds de 17de eeuw. Werelderfgoed van de Unesco.

Musée du Petit Palais: bijzondere collectie van Italiaanse en Provençaalse schilders uit de 14de en 15de eeuw. Ook Romaans en gotisch beeldhouwwerk. Open van woensdag tot maandag.

Museé Calvet is ondergebracht in een schitterend pand uit de 18de eeuw. Schilderijen van de 15de tot de 20ste eeuw. Meubelen, faiences, bronzen beelden. Open van woensdag tot maandag.

Foto: Epa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content