Praktische informatie

Tijdzone
+ 0 uur

Geld
Euro

Beste reistijd
De beste tijd om Frankrijk te bezoeken is de lente. De herfst is ook aangenaam, maar de dagen worden frisser en korter. Midden in de zomer gaan de Fransen zelf op vakantie en wekken de steden een beetje een verlaten indruk. In de winter kan er zeer goed aan wintersport gedaan worden in de Pyreneeën.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Parijs is 292 kilometer. Vliegtijd: een half uurtje. Het zuiden van Frankrijk ligt ongeveer op 900 kilometer afstand en daar vlieg je anderhalf uur over.

Verkeer
Net als in België rijdt het verkeer aan de rechterkant van de weg. Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 km/u rijden. Buiten de bebouwde kom mag je sneller dan 90 km/u en wanneer het regent niet sneller dan 80 km/u. Op de snelweg mag je maximaal 130 km/u (bij slecht weer 110 km/u) tenzij de weg door een druk bebouwd gebied loopt, dan geldt een maximum van 110 km/u (bij slecht weer maximaal 100 km/u).

Je mag niet meer dan 0,5 promille alcohol in je bloed hebben.

Openbaar vervoer
Frankrijk is op zich groot genoeg om gebruik te maken van een binnenlandse vlucht, maar die zijn duur en vaak ben je zelfs sneller op je plaats van bestemming wanneer je de hogesnelheidstrein TGV neemt. Je kan vrijwel overal met de trein komen. Enkel in Normandië en Bretagne is het spoorwegennet minder uitgebreid, maar daar kan je goed met de bus reizen.

Documenten
Benodigde reisdocumenten voor Frankrijk.

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies
Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
220 Volt

Telefoonnummer
00 33

Links
Officiële Toeristische Dienst van Frankrijk

Franceway

France Keys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content