Onderweg in de stad

BusHet openbaar vervoer in Kopenhagen is veilig, efficiÔnt, gemakkelijk en goedkoop. Een goed uitgekiend netwerk van bussen en treinen loopt van 5u tot 0.30u. Speciale nachtbussen rijden tot de ochtend. Tickets zijn bovendien uitwisselbaar en de prijzen zijn afhankelijk van het aantal zones waarin je je verplaatst hebt en de tijdsduur van de rit. Een speciale Water Bus brengt je tot haltes in de buurt van de haven.

TreinHet centraal treinstation, HovedbanegÃ¥rden genoemd, ligt in hartje Kopenhagen. De lokale treinen (‘S-Treinen’) rijden in en rond Kopenhagen tussen 5 en 0.30 uur. Er rijden geen nachttreinen.

MetroDe metro kwam er pas na 2000. Er is een beperkt netwerk, met een verbinding met de luchthaven. De metro functioneert van 5 uur tot middernacht, maar er is een beperkte service de hele nacht op donderdag, vrijdag en zaterdag.

TaxiKopenhagen krioelt van de taxi’s. Je kan taxichauffeurs oproepen per telefoon, of gewoon tegenhouden op straat. Ze werken volgens een vast kilometervergoeding. Je kan betalen met credit cards. Fooien zijn in de vervoersprijzen inbegrepen.

FietsDe ‘citybike’ is het populairste vervoermiddel van Kopenhagen. Het is bovendien heel veilig: de meeste drukke straten hebben speciale ‘fietslanen’ aangelegd met verkeerslichten, sommige wegen zijn enkel bestemd voor fietsers. Zelfs ministers maken ervan gebruik om zich te verplaatsen. Je kan ze gratis huren van begin mei tot half december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content