Brussels Parlement vraagt regering om positie van cdH te verduidelijken

Minister van Huisvesting Céline Frémault (cdH) © Belga

Het uitgebreid bureau van het Brussels Parlement vraagt aan de Brusselse regering om de positie van het cdH binnen de regering te verduidelijken. Zo is woensdag beslist op de eerste vergadering van het bureau sinds de aankondiging van het cdH dat de partij niet langer met de PS wil besturen in Wallonië, Brussel en de Franse gemeenschap.

Het uitgebreid bureau van het Brussels Parlement komt donderdag, na de vergadering van de Brusselse regering, opnieuw bijeen om de agenda van het parlement voor de volgende week vast te leggen, zo is te horen in de omgeving van parlementsvoorzitter Charles Picqué (PS).

Tot op vandaag heeft de assemblee haar agenda nog niet aangepast. Zo besprak de commissie Sociale Zaken een ontwerp van ordonnantie over een moratorium van het aantal bedden voor bepaalde voorzieningen voor opvang of huisvesting van bejaarde personen. De tekst werd unaniem goedgekeurd, maar cdH bleef afwezig ook al ging het om een ontwerp dat meegetekend werd door cdH-minister Céline Fremault.

‘Het lijkt me essentieel om het goed bestuur te blijven garanderen door onverwijld verder te gaan met de uitvoering van de Algemene Beleidsverklaring. Ik verzoek cdH dus aan te sluiten bij deze beweging in het belang van de Brusselaars’, reageert DéFI-minister Didier Gosuin op de goedkeuring van de ordonnantie in commissie.

Donderdagnamiddag buigt de commissie Huisvesting zich over een ander ontwerp van Fremault over de hervorming van de huurwetgeving na de regionalisering van de bevoegdheid door de zesde staatshervorming.

Het kabinet-Fremault meldt intussen dat de minister haar intenties donderdag zal toelichten op de Brusselse ministerraad. Bij het voorzitterschap van het parlement wijst men erop dat er tot nu toe nog geen ontslag is gemeld van de gewestregering of de cdH-minister.

Wel staat vast dat vrijdag de werkgroep Politieke Vernieuwing binnen het Brussels Parlement voortwerkt aan onder meer de oprichting van een deontologische commissie, de decumul, transparantie over de privé-inkomsten, en een grotere rol voor het Rekenhof bij de controle van de transparantie inzake mandaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content