Evenementen

In Delhi worden vooral religieuze en historische verjaardagen gevierd of markeren evenementen de wisseling van de seizoenen. Het hele jaar vrolijken feestelijkheden de stad met regelmaat van de klok op.

Lohri

Lohri is een midwinterfestival om de piek van het donkerste seizoen te vieren. Het heeft elk jaar plaats op 13 januari en gaat gepaard met vuurwerk, zang en dans.

Republic Day

Op 26 januari vieren de Indiërs dat hun land een onafhankelijke republiek werd. Ze hadden weliswaar al in 1947 het koloniale juk van de Britten afgeschud, de nieuwe grondwet werd pas van kracht op 26 januari 1950. En dat wordt herdacht met een militaire parade op Rajpath in Delhi, op 29 januari gevolgd door een ceremonie en een parade bij de Rashtrapatie Bhavan, de meest indrukwekkende. Er stappen ook olifanten in op.

Mango Festival

Proef ontelbare mangovariëteiten op het unieke Mango Festival in Delhi. Het heeft elk jaar plaats in juli, wanneer de mango -de koning van het fruit- op zijn best geacht wordt. In het Talkatoriastadion kan je kiezen uit vijfhonderd variëten uit de verschillende Indiase staten én gratis proeven.

Independence Day

De onafhankelijkheid van Groot-Brittannië wordt gevierd op 15 augustus. Dan houdt de Indiase premier een toespraak in het Rode Fort. Ook de festiviteiten concentreren zich rond het fort.

Phoolwalon-ki-Sair

Elk jaar in de periode augustus/september, wanneer de moessons de hitte en het stof van de zomer hebben weggewast, gaat de kleurrijke processie Phoolwalon-ki-Sair – letterlijk het feest van de bloemenverkopers – uit. Met muziek en dans trekt ze van de tempel van Jog Maya over de Mehrauli Bazaar naar het graf van Saint Qutubuddin Bakhtiyar Kaki, waar bloemenoffers worden gebracht. Aan dit driedaagse festival nemen hindu’s en moslims met evenveel enthousiasme deel.

Dussehra

Een tiendaags festival in de maanden september/oktober dat eigenlijk de overwinning van het goede op het kwade viert. Het is het feest van de overwinning van de god Rama op de demon Ravana. De dag van de Dussehra worden reuzenpoppen, die de personages uit het ‘Ramayana’-verhaal verbeelden, meegedragen in een stoet. Scènes uit de Ramayana worden nagespeeld en ’s avonds worden de poppen verbrand.

Qutub Festival

Dit evenement heeft plaats in oktober op de Qutubsite. Beroemde muzikanten uit het hele land zakken dan af naar Delhi. Je kan er gaan luisteren naar evocatieve en hypnotiserende melodieën.

Diwali (Deepavali)

Diwali is een feest van licht en vuurwerk in oktober of november. De Indiërs vieren hiermee de thuiskomst van Rama en zijn vrouw Sita na hun verbanning in het Ramayana-verhaal. Ze verlichten hun huizen en wisselen snoepgoed en cadeautjes uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content