Accomodatie


Voor hotels moet je er vroeg bij zijn. Er zijn 9 lodges op de South Rim, slechts 1 op de North Rim. Meer informatie vind je op de website Grand Canyon Lodges.

Kamperen op de South Rim
Mather Campground: in Grand Canyon Village. Gedurende het hele jaar geopend. Van april tot november moet je reserveren. Je kan tot 5 maanden op voorhand reserveren. Van december tot maart geldt het “first come first served”-principe. Daarnaast ligt de Trailer Village.

Desert View Campground: 42 km ten oosten van Grand Canyon Village. Open van midden mei tot midden oktober. Ook hier geldt het “first-come, first-served”-principe.

Kamperen op de North Rim
North Rim Campground is geopend van midden mei tot midden oktober. Reservatie is vereist. Je kan tot 5 maanden op voorhand reserveren. In de wintermaanden zijn er minder plaatsen en faciliteiten doordat de Hiighway 67 afgesloten is.

Om te overnachten in het park heb je (behalve voor Phantom Ranch) een ‘Backcountry permit’ nodig. Die kun je krijgen in de Backcountry Office. Het is essentieel dat je deze vergunning vroeg aanvraagt. Hoe je dat precies moet doen, vind je op de website van de National Park Service.

Er zijn ook verschillende campings buiten het park.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content