Accommodatie

Het Glacier National Park heeft een waaier aan slaapmogelijkheden: herbergen, lodges en motels. Maar de leukste en beste manier om in het park te logeren is ongetwijfeld met de tent. Het is echter verboden om langs de weg te slapen.

Er zijn 13 grote campings in Glacier en nog enkele private campings juist bij de ingang van West Glacier. De meeste campings binnen het park opereren volgens het “first come, first serve” systeem, maar op sommige kampeerplaatsen kan je een plaatsje reserveren. Dan kan via de National Park Reservation Service. De meeste campings zijn begin mei al open en sluiten midden oktober.

In juli en augustus mag je maximum 7 dagen na elkaar op een zelfde plaats blijven. De andere maanden mag je dan weer 14 dagen blijven. De sites zijn in juli en augustus meestal al tegen de middag volzet, dus wees er vroeg bij. Vergeet niet dat het in de Rockies door de geografische ligging en hoogte bijna elke nacht zo goed als vriest.

Voor backcountry kamperen heb je een vergunning nodig. Die is te krijgen in de Apgar en St Mary’s visitor centres, en de vele Glacier Rangers Stations. Zorg ervoor dat je trektocht vooraf goed uitgestippeld is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content