Wat moet je doen?

De meeste mensen bezoeken Kluane om er te wandelen, maar je kan er ook fietsen, kanoën, raften en in de winter langlaufen.

Wandelen
Kluane National Park staat bekend om de goed onderhouden wandelpaden. Je hebt de keuze uit korte eenvoudige tochten tot moeilijke klimtochten van enkele dagen. In het totaal is er voor 195 kilometer aan wandelpaden. Vele volgen oude mijnroutes of paden van de oorspronkelijke bewoners.

De beginpunten van de wandelingen worden aangegeven en in de zomer is het mogelijk om begeleide wandelingen te maken. Wanneer je onderweg in de wildernis wil overnachten moet je je laten registreren bij een van de twee visitor centers.

Een erg mooie wandeling is die naar Frederick Lake. Op de eerste dag wandel je naar het meer. Je overnacht in een romantische hut aan de oever van het meer. Op de tweede dag kan je de prachtige omgeving van het meer verkennen en op de derde dag wandel je terug naar het beginpunt.

Een andere populaire tocht is die naar de Kaskawalush gletsjer (30 km). Aan het einde van de route kan je overnachten en de volgende dag gebruiken om naar Observation Hill te klimmen. De dag daarna wandel je dan weer terug.

Enkele andere tips: Auriol Trail (19 km), Mush Lake Trail (21,5 km) en St. Elias Hike. Voor meer tips en adviezen kan je altijd terecht in de visitor centers. Je kan daar ook de brochure Hiking in Kluane National Park verkrijgen.

Rafting
Rafting wint alsmaar aan populariteit in het park. Het beginpunt is de Dezadeash River en vanaf de rivier kan je genieten van de gletsjers en dieren terwijl je ze niet stoort. Verschillende bedrijfjes organiseren raftingtrips. Je kan zelfs tochten van 14 dagen maken.

Klimmen
Door de extreem hoge bergen heeft Kluane National Park natuurlijk een enorme aantrekkingskracht op ervaren klimmers. Je moet een paar maanden van tevoren een aanvraag indienen en voordat je vertrekt en wanneer je terugkeert moet je je laten registreren bij de Warden Services.

Tochten met een vliegtuigje
Misschien de beste manier om te zien hoe indrukwekkend het landschap werkelijk is. Meestal mogen de vliegtuigjes niet landen in het park, maar op enkele plaatsen is het toegestaan en van daaruit kan je dan langere wandelingen maken.

Fietsen en mountainbiken
Verschillende oude mijnroutes zijn zeer geschikt om fietstochten te maken, vooral de Alsek Trail en Mush Lake Road. Maak onderweg wel lawaai zodat je de beren niet laten schrikken door plotseling op te duiken.

Paardrijden
De meest populaire plaats voor paardrijdtochten is de Alsek Pass. Deze tocht biedt prachtige vergezichten op de gletsjers. Een andere mogelijkheid is de Cottonwood Trail van vijf dagen. Je kan deelnemen aan begeleide tochten.

Varen en kano?n
Je mag enkel kanoën op de grotere meren. Ongevaarlijk is het niet omdat er plotseling bijzonder sterke winden op kunnen komen. Blijf daarom altijd dicht bij de kade, want de temperatuur van het water is steenkoud. Gemotoriseerde boten zijn toegelaten op Kathleen Lake en Mush Lake.

Winteractiviteiten
De beste periode voor winteractiviteiten zijn de maanden februari en maart. Er bestaan dan heel wat mogelijkheden om te langlaufen, maar vooral het gebied ten zuiden van Haines Junction is populair. Je kan uitgestippelde routes volgen of zelf je weg kiezen. Er bestaan tochtjes van een uur of een halve dag, maar ook zeer lange routes van een week.

Wandelen op sneeuwschoenen is een andere populaire winterbezigheid. Je kan de langlaufroutes volgen, maar dan moet je wel aan de kant blijven zodat je de skiërs niet hindert. Snowmobiling is enkel toegestaan in de buurt van Kathleen Lake.

Foto: ©YG Photo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content