Onderweg

In Buenos Aires vertrekken heel wat bussen naar alle uithoeken van Argentinië én naar de omliggende landen. Bovendien hebben heel wat bussen toilet, tv en airconditioning aan boord. Naar Uruguay kan je ook de ferry nemen.

Het aanbod treinverbindingen is dan weer minder uitgebreid. Bovendien rijden ze niet altijd even consequent. De voornaamste stations in de stad zijn Retiro, Constitucion, Once en Federico Lacroze. Bij elk station kan je de metro of de bus nemen om je reis in het stadscentrum verder te zetten.

Metro

De metro brengt je in Buenos Aires tot bij zowat alle belangrijke toeristische attracties. Het is erg efficiënt georganiseerd en bovendien erg goedkoop. De metro is zonder twijfel de snelste manier om je door de stad te verplaatsen. Wel kan het erg druk zijn tijdens de spits.

Lijn A vormt een bestemming op zich, omwille van de houten constructies en metrostellen die nog dateren van de allereerste metrolijn van Zuid-Amerika in 1913.

Bus

De stad beschikt ook over een uitgebreid busnetwerk, de zogenaamde ‘colectivos’. Binnen de stadgrenzen geldt een vast, goedkoop bedrag. Anders dan de metro rijden de bussen wel dag en nacht. Om de bussen gemakkelijk te herkennen heeft elke richting een andere kleur en nummer.

Tijdens de spits kan het erg druk zijn op de bussen. Maar die drukte mondt meestal niet uit in chaos, aangezien de ‘porteños’ zich dan mooi opstellen in een rij. Buiten de spits, als het minder druk is, doen ze dat niet.

Om te weten welke bus je moet nemen, kan je een plannetje kopen in één of andere kiosk. Maar je kan ook naar een gratis telefoonlijn bellen. Zeg op welke straathoek je staat en waar je naartoe wil en zij antwoorden je welke bus je moet nemen.

Taxi

Ook vrij goedkoop, maar niet altijd even snel zijn de taxi’s. Bovendien moet je een beetje uitkijken welk soort taxi je neemt. Het is dus veiligst als je aan de hotelbalie vraagt om voor jou een taxi te bellen. Zelf een taxi opbellen is ook een optie. Zomaar op straat een taxi tegenhouden valt niet aan te raden.

De taxi’s zijn zwart en hebben een geel dak. Om aan te geven waar je naartoe wil, vermeld je gewoon de twee kruisende straten.

‘Remiserias’

Een beter alternatief voor de taxi’s zijn de ‘Remiserias’. Deze taxivarianten zijn eigendom van privé-bedrijven en ze rijden enkel op bestelling. Voordeel is dat je op voorhand weet hoeveel de rit je zal kosten, dat ze goedkoper zijn dan taxi’s en ook veiliger. Verspreid over de stad vind je kantoortjes waar je de ‘Remiserias’ kan boeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content