Accomodatie


Kruger National Park biedt een grote waaier aan overnachtingsmogelijkheden. Er zijn hutten, tenten, bungalows, familiecottages, luxueuze pensions, lodges en kampen midden in de natuur (bush camps). Ze zijn allemaal voorzien van bedden, handdoeken en zeep en er wordt dagelijks schoongemaakt. Je kan er ook met je eigen tent of caravan kamperen. Ook aan overnachtingsmogelijkheden voor mensen die moeilijk ter been zijn is gedacht.

De meeste toeristen verblijven in zogenaamde ‘rest camps’, dat wil zeggen kampen met restaurants, bars, winkels, telefoons, kookgelegenheid en soms nog andere faciliteiten. De accommodatie in zo’n kamp varieert, maar meestal zijn er hutten, bungalows of cottages. De kampen zijn allemaal omheind.

Bungalows
Bungalows hebben één kamer en een badkamer. Soms beschikken ze ook over een kitchenette, maar meestal is er een gemeenschappelijke keuken.

Kampen of lodges in de natuur (bush camps/lodges)
Een ‘bush lodge’ is een exclusieve, privélodge met een unieke stijl en atmosfeer. De gasten genieten hier volledige privacy, want alleen mensen die er overnachten mogen in het kamp komen. Er zijn geen winkels, restaurants en er is geen receptie (betalen kan bij de ingangen of bij een restcamp), maar er is wel een keuken en barbecuefaciliteiten.

Hutten
Hutten bestaan uit één kamer en er zijn gemeenschappelijke was- en kookfaciliteiten. Meestal zijn ook keukenspulletjes aanwezig.

Safari tenten
Safari tenten zijn voorzien van bedden, een kast, tafel, stoelen, koelkast en ventilator. De was- en kookfaciliteiten moet je delen met de andere gasten. Je vindt safari tenten in Crocodile Bridge, Skukuza, Letaba, Tamboti en Lower Sabie.

Cottages
Cottages omvatten een slaapkamer, een woonkamer, badkamer en een keuken of kitchenette. Er zijn ook familie cottages met één, twee of drie slaapkamers, een badkamer en een keuken. Tenslotte zijn er nog cottages met drie of vier slaapkamers, meestal met en-suite badkamers. Ieder verblijf heeft een keuken, een woonkamer en een open veranda.

Kamperen
Er zijn maximaal zes personen per plaats toegelaten. De meeste plaatsen zijn voorzien van een elektriciteitsaansluiting en op iedere camping is een was- en kookgelegenheid.

Reserveren
National Park Board

Foto: Hoyo Hoyo Tsonga Lodge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content