Wat moet je doen?


Op bepaalde ogenblikken kan een bezoeker zich in Disneyland wanen: alle denkbare activiteiten zijn hier hartje Afrika mogelijk: van paragliden over golven tot bungee.

De meeste bezoekers komen echter voor een safari. Die gebeurt rond de watervallen te voet en op duidelijke aangegeven, vaak spectaculaire wandelpaden. In de grotere parken zijn de safari’s met jeeps (een huurwagen kan buiten het regenseizoen zonder problemen) of minibussen het populairst.

Op het water valt ook heel wat te doen. Je kan rustig kanovaren stroomopwaarts of raften in de engten waar de Zambesi zich na de watervallen doorheen perst. Waaghalzen voor wie dat niet volstaat, kunnen gaan boarden en dat is een combinatie van raften en surfen tegelijkertijd. Verschillende bedrijven bieden verblijven of tochten op houseboats aan of dagtochten met snelle motorboten stroomopwaarts.

Wie niet zo graag wandelt, maar toch rustig rondtrekt, kan een paard huren. Er zijn begeleide tochten, maar je kan er ook individueel op uittrekken. En voor sommigen blijft een trip op de rug van een olifant het hoogtepunt van hun verblijf.

Ten slotte is er naast land en water ook nog lucht. Dat is het terrein van de ultra-light vliegtuigjes of van de helikopters. Op deze manier krijg je gegarandeerd het beste uitzicht op de ronduit schitterende omgeving. Maar de tuigen vormen op topdagen wel een pest voor de andere bezoekers op de grond die het liever allemaal rustiger zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content