Praktische informatie


Ligging
Het Serengeti National park ligt in Tanzania, tussen de Ngorongoro hooglanden en de grens Tanzania-Kenia en loopt door tot vlakbij Lake Victoria.

Grootte
Het park is 14.763 km² groot (dat is ongeveer de helft van België) en er leven meer dan 3 miljoen grote zoogdieren.

Klimaat
Serengeti heeft een warm en droog klimaat met een temperatuur die het gehele jaar rond de 28°C ligt. Het regenseizoen valt in de maanden november tot en met mei, maar de grootste hoeveelheid neerslag valt van december tot maart. In november en december zijn het vooral kortstondige, hevige buien en van maart tot mei duren de regenbuien veel langer.

Je kan het park het hele jaar door bezoeken, alleen de maanden april en mei zijn niet zo geschikt. Wanneer je de grote migratie van gnoes en zebra’s wil zien, kan je er het beste eind januari of in februari heen reizen.

Openingstijden
Het park is dagelijks geopend van 6.00 tot 18.00 uur. Het is verboden om ’s nachts door het park te rijden.

Bereikbaarheid
Het dorp in het midden van het Serengeti National Park ligt op 335 kilometer van Arusha. Wanneer je vanuit Arusha komt, passeer je de ingang naar Lake Manyara National Park en vervolgens kom je door de Ngorongoro Conservation Area, de laagvlakten van de Olduvai Gorge en ga je Serengeti binnen door de Naabi Hill Gate. Het is een tocht van ongeveer 8 uur. Vanuit Mwanza en Musoma neem je de weg naar het oosten en dan kom je het Serengeti in het oosten binnen door de Ndaraka Gate.

Je kan vanuit Arusha ook een klein vliegtuigje nemen dat op de Seronera Airstrip midden in het park landt. Goedkoop is zo’n vluchtje niet.

Vervoer
De enige manier om je in het park te bewegen is met de wagen. In sommige gebieden mag je korte stukjes wandelen, maar die liggen ver uit elkaar zodat je toch de wagen nodig hebt om van het ene stuk naar het andere te gaan. Wandelsafari’s zijn niet toegestaan. Ook zijn er geen safari’s op de rug van een olifant, zoals die in India wel bestaan.

Wanneer je je snel wil verplaatsen van de ene naar de andere lodge, kan je gebruik maken van een klein vliegtuigje. Van daaruit heb je bovendien een prachtig uitzicht over het park. Een laatste mogelijkheid is een ballonsafari, die vertrekken vanuit de Seronera lodge. Vanuit een ballon kan je dieren op plaatsen zien die niet te bereiken zijn met een wagen. Je moet er trouwens wel op letten een betrouwbaar safaribedrijf te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content