Beroemde Thaise Tijgertempel moet dieren afstaan na klachten van dierenactivisten

20/04/15 om 13:54 - Bijgewerkt om 13:54

De beroemde Thaise Tijgertempel moet op bevel van de overheid zijn roofdieren van de hand doen na aanhoudende kritiek van dierenactivisten. De monniken werd opgedragen de 147 daar levende tijgers aan dierentuinen of natuurparken af te staan.

Beroemde Thaise Tijgertempel moet dieren afstaan na klachten van dierenactivisten

© REUTERS

Dat deelde de leider van de natuurbeschermingsdienst, Nipon Chotiban, mee. De monniken van de bij toeristen populaire Wat Pa Luang Ta Bua Yansampanno-tempel hielden de tijgers zonder de vereiste vergunningen.

Handel in bedreigde diersoorten

Dierenactivisten hadden de monniken er onder andere van beschuldigd handel te drijven in bedreigde diersoorten en het exploiteren van een extreem kweekprogramma. De natuurbeschermingsdienst had het tempelcomplex na de beschuldigingen laten doorzoeken.

De autoriteiten gingen meteen ook aanwijzingen na dat de abt onder bescherming staande paradijsvogels voor zijn prive-dierentuin had gekocht. Op het terrein werden minstens 38 van die vogels aangetroffen.

De boeddhistische tempel in Kanchanaburi, rond 120 kilometer ten westen van Bangkok, is een toeristische trekpleister. De bezoekers kunnen zich daar met de dieren laten fotograferen. Het tempelbestuur zegt dat het om een beschermingsprogramma gaat, dat dieren op hun vrijlating in de jungle voorbereidt. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners