Belgocontrol staakt niet, piloten wellicht wel

© Epa

De luchtverkeersleiders van Belgocontrol gaan donderdag het werk niet neerleggen. Piloten doen dat wellicht wel.

De luchtverkeersleiders van Belgocontrol gaan donderdag, de dag van de algemene staking van de openbare sector, het werk niet neerleggen.

Dat zegt Rudy Tourlamain van de VSOA. “De luchtverkeersleiders van Belgocontrol staken niet mee. Ze zijn ook geen betrokken partij, want ze hebben een ander pensioenstelsel”, aldus nog Tourlamain. Die verwacht op de luchthavens dan ook geen noemenswaardige moeilijkheden.

Piloten solidair met de actie

De piloten worden wel getroffen door de pensioenplannen van minister Vincent Van Quickenborne.

De Belgian Cockpit Association roept alle Belgische piloten die donderdag niet vliegen op om te manifesteren voor de Zuidertoren. De vereniging roept donderdag niet op tot een staking, “maar zal zijn positie herzien indien er geen snelle dialoog komt met de Minister van Pensioenen”.

De pilotenvereniging noemt de pensioenplannen “onaanvaardbaar”. Door de opheffing van het speciale pensioensysteem voor piloten wordt de pensioenleeftijd opgetrokken van 55 naar 65 jaar.

“Het is bedrieglijk te denken dat alle piloten zouden kunnen vliegen tot de leeftijd van 65 jaar. Dit idee negeert de ontegensprekelijke specifieke kenmerken van ons beroep”, luidt het.

Ongeruste passagiers kunnen voor de laatste informatie over de vluchten die vertrekken van Brussels Airport terecht op de website. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content