Baywatch in Blankenberge

Kustredders in Blankenberge zullen binnenkort vanuit een uitkijktoren in “Californische stijl” de kustlijn bewaken.

Dat bevestigt schepen van Strandreddingsdienst Björn Prasse (Open VLD). De uitkijktorens lijken het einde van de verdwaalpalen in te luiden.

Toen Prasse een paar weken terug het nut van de gekende verdwaalpalen in twijfel trok, kwam er heel wat kritiek van initiatiefnemer Dominiek Vervaecke. Nu blijkt dat Prasse een waardig alternatief heeft.

“Het wordt een paviljoen, met een diameter van 5,5 meter, met een overzicht van 360 graden en op 1,1 meter hoogte. De uitkijktoren zal onder meer worden uitgerust met een LCD-scherm. Er zullen dus op die manier foto’s van verloren gelopen kinderen kunnen worden verspreid. Het is al langer duidelijk dat kinderen en ouders niet naar de verdwaalpalen gaan, maar wel naar de kustredders”, aldus Prasse.

Pionier

De torens bieden ook meer comfort voor de redders tijdens slecht weer. “Met de bestelling van zeven torens, is Blankenberge een pionier, maar ook andere kustgemeenten tonen interesse in de uitkijktorens”, aldus de schepen.

De kostprijs van het volledige project komt uit op 241.000 euro, gedragen door Blankenberge, de provincie, Vlaanderen en Europa. Deze zomer moet er zeker al één toren komen. Indien er meer beschikbaar zijn, zullen er meer ingezet worden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content