Bangkok wil één grote ‘street food market’ maken

© iStockphoto

Bangkok wil één grote ‘street food market’ voor alle voedselstalletjes die nu nog overal het straatbeeld sieren. Dat meldt de krant Bangkok Post.

Eerder dit jaar maakte het stadsbestuur al bekend dat alle voedselstalletjes voor het einde van het jaar uit de straten moeten verdwijnen, om de Thaise hoofdstad properder en veiliger te maken.

In totaal zouden zowat 200 marktkramers een vergunning krijgen voor de nieuwe food market, die een “baken” in het landschap moet worden, aldus een lokale ambtenaar.

Bangkok staat wereldwijd bekend om de vele voedselstalletjes en marktjes, maar het stadbestuur besliste in april dat die voor het einde van het jaar allemaal moeten verdwenen zijn. Door de hete temperaturen en het gebrek aan koeling zijn de stalletjes volgens de autoriteiten niet erg hygiënisch.

Bangkok werd in maart nog door de Amerikaanse nieuwszender CNN rij uitgeroepen als ’s werelds topbestemming voor street food, voor het tweede jaar op rij al. Het is nog niet duidelijk waar de nieuwe voedselmarkt moet komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content