Backpacken zonder rugzak

© iStockphoto

Zou het niet fantastisch zijn om tijdens een wereldreis af en toe eens van spullen te kunnen wisselen en je bepakking aan te kunnen passen aan het land waar je doorheen reist?

Yannick De Pauw, bijna dertig en niet helemaal happy met zijn leven, besloot anderhalf jaar geleden het roer drastisch om te gooien: hij beëindigde zijn relatie, nam ontslag, verkocht zijn appartement en auto, en begon aan een solotrip door Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Het begin van een fantastisch avontuur. Alleen het voortdurende gesleep met zijn rugzak en elf maanden lang telkens dezelfde kleren moeten dragen, vond hij vervelend. Zou het niet fantastisch zijn om af en toe eens van spullen te kunnen wisselen en je bepakking aan te kunnen passen aan het land waar je doorheen reist? Bijvoorbeeld je zware bergschoenen in te kunnen wisselen voor slippers?

Terug in België bedacht hij samen met een paar collega’s een oplossing voor het rugzakprobleem. Zijn start-up kreeg de naam Nomads en werkt heel eenvoudig. Je registreert je op de website nomads.space en vult in hoeveel dozen je nodig hebt, die je vervolgens inclusief adreslabels thuisgestuurd krijgt. Je vult de dozen met spullen die je later tijdens je reis nodig denkt te hebben, en stuurt ze terug naar Nomads, dat ze veilig opslaat in Leuven.

Eenmaal op reis vertrokken gebruik je de app van Nomads om je één of meerdere van de dozen te laten toesturen. Jijzelf kunt je verder zonder zorgen toeleggen op je wereldreis. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content