Al een vijfde meer vroegboekingen voor zomervakanties dan in 2013

© iStock

De markt in België voor de vroegboekingen voor de zomervakanties in 2015 kent een ongekend succes. Midden december zijn al 22 procent meer boekingen genoteerd in heel België vergeleken met december 2013. Dat heeft Jetair woensdagmiddag gemeld.

Vergeleken met onze buurlanden is deze stijging ongekend, zegt Dirk Van Holsbeke, directeur vliegvakanties van Jetair. “Nederland en Duitsland kennen zelfs minder boekingen. De reden voor deze stijging: de veranderde prijsstrategieën van de Belgische touroperators.” Het boekingsseizoen voor de zomer van 2015 begon anderhalve maand geleden. Jetair heeft zijn prijzenstrategie voor haar vliegvakanties ingrijpend veranderd. “We bevoordelen vanaf dit jaar vooral vroege vakantieboekers, eerder dan last-minutebeslissers, zoals traditioneel gangbaar in de reissector”, legt Van Holsbeke uit.

De touroperator stelt uit de boekingsresultaten van de voorbije anderhalve maand vast dat de gewijzigde prijzenpolitiek de Belgen niet is ontgaan. “De trend om opnieuw vroeger de zomervakantie te boeken, groeit sinds enkele jaren opnieuw aan”, zegt Van Holsbeke. Jetair ziet dat die stijgende interesse zich voor het volledige zomerseizoen manifesteert, met vooral een sterke groei in juli en augustus. “Dat wijst er op dat vooral gezinnen met kinderen hiervan profiteren”, aldus Van Holsbeke. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content