Actieve najaarsvakantie in Corsica

Corsica is de juiste bestemming voor een ontspannende break in het najaar.

Het najaar in Corsica is ideaal om te wandelen. U heeft dan geen last van de zomerhitte en kan genieten van milde temperaturen. Er bestaat een goed georganiseerd wandelnetwerk, bewegwijzerde paden die het eiland in alle richtingen doorkruisen. Er zijn enerzijds de GR’s (Grande Randonnée) voor meerdaagse tochten en anderzijds de PR’s (Petite Randonnée) voor dagwandelingen.

De belangrijkste GR-paden in Corsica zijn de GR20, een onvergetelijke tocht waarvoor u een tiental dagen nodig hebt, de Mare a Mare waarbij u het eiland helemaal doorkruist van de westkust naar de oostkust en de Mare e Monti die u laat kennismaken met het veelzijdige landschap van Corsica.

U kunt de natuur van Corsica, de oude tradities, de authenticiteit en de landelijke bevolking het beste leren kennen door te overnachten in een gastenkamer op een boerderij waar u warm onthaald wordt en kunt genieten van lokale lekkernijen zoals kaas, frisse groenten en kastanjes. Die herbergboerderijen liggen verspreid over Corsica en kunt u reserveren bij Via Corsa Reizen.

Corisica is eenvoudig te bereiken met de ferrymaatschappij SNCM. Vanuit verschillende Zuid-Franse havens varen de ferry’s van SNCM naar Ajaccio, Bastia, Calvi, Ile Rousse, Porto-Vecchio en Propriano. De haven van aankomst hoeft niet dezelfde hoeft te zijn als de plaats van afreis, handig voor wie een rondreis wil maken.

De brochures van SNCM en Via Corsa Reizen zijn verkrijgbaar bij de reisagent.

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content