Modellen geven reistips

Door hun nomadenbestaan zijn modellen experten als het op reizen aankomt.

Ook tijdens de paasvakantie trekken veel Belgen er eventjes op uit. Om de reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, komen deze tips van modellen misschien van pas. Want door hun nomadenbestaan kennen ze intussen de kneepjes van het reizenvak.

Hun tips:

1. Zwart Draag zwart op reis, zegt onder andere topmodel Crystal Renn, die bekend werd als plus-size model maar later aanzienlijk vermagerde. Meghan Collisont stelt dan weer: “Neem alleen maar zwart mee. Zo kunnen alle kledingstukken met elkaar gecombineerd worden.”

2. Water Rosie Huntington-Whiteley, behalve model ook succesvol actrice, zweert dan weer bij water. “Drink veel, veel water. Het zorgt ervoor dat alles lekker wordt doorgespoeld.” Inderdaad, de lucht in het vliegtuig is erg droog, dus kan extra water drinken zeker geen kwaad.

3. Crème Ook het vochtniveau van de huid moet op peil gehouden worden. Smeer, net als de meeste modellen doen, uw gezicht in met een hydraterende crème. Vergeet ook uw handcrème niet: de handen zijn het meest gevoelig voor uitdroging.

4. Koffer Nog een tip van Crystal Renn: rol om ruimte te besparen alle kleding in uw koffer op. Ook checkt het populaire model zo min mogelijk haar bagage in. Dat verkleint de kans op het zoekraken van koffers.

5. Deken en hoofdtelefoon Een tip van model Selina Khan: “Neem je eigen deken mee.” De lucht in het vliegtuig is vaak erg koud en een eigen, warme deken voelt wat vertrouwder aan. Ook een eigen hoofdtelefoon, in plaats van die van de luchtvaartmaatschappij, kan goed van pas komen, vindt model Katie Fogarty.

(Elsevier/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content