Stormloop verwacht op eerste soldendag

© thinkstock

Door het warme najaar en de crisis ligt er nog veel koopwaar in de rekken. Handelaars verwachten dan ook een stormloop tijdens de eerste dagen van de koopjesperiode.

Door het warme najaar en de crisis ligt er nog veel koopwaar in de rekken. Handelaars verwachten dan ook een stormloop tijdens de eerste dagen van de koopjesperiode. Vanaf dinsdag kunnen koopjesjagers weer hun hart ophalen in de winkelstraten, want dan starten officieel de solden in ons land. Shoplustigen kunnen zich verwachten aan kortingen van gemiddeld 30 procent, zo voorspellen ondernemersorganisaties Unizo en NSZ.

Door het warme najaar en de crisis ligt er volgens de ondernemersorganisaties nog veel koopwaar in de rekken. “Twee op drie handelaars zeggen opmerkelijk meer in stock te hebben dan vorig jaar”, vertelt Christine Mattheeuws van het NSZ. Volgens een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen verwachten handelaars dan ook een stormloop tijdens de eerste dagen van de koopjesperiode.

Zacht weer
Verder valt ook het begin van de koopjesperiode goed. “Het is mooi weer voor de tijd van het jaar en er zijn nog heel wat mensen thuis omdat het nog steeds kerstvakantie is”, aldus Mattheeuws.

De verwachte kortingspercentages van gemiddeld 30 procent zullen in de loop van de solden verder toenemen. Op 31 januari moeten alle gewenste spullen op de kop getikt zijn, want dan loopt de koopjesperiode officieel ten einde. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content