Welke Oscarjurk voor Veerle Baetens?

Hoe Veerle Baetens zal verschijnen op de rode loper in Hollywood, blijft geheim tot zondagavond. Overdag verschijnt ze in een ontwerp van Anna Heylen.

‘Ik heb iemand met wie ik daarover aan het pingpongen ben. Maar het wordt sowieso weer Belgisch’, zei Veerle Baetens toen vorige maand in Reyers Laat werd gepolst naar de oscarjurk die ze zou dragen op de rode loper in Hollywood. Sindsdien heeft de Europese actrice van het Jaar en haar entourage niets meer prijsgegeven over die ultieme jurk. Maar stralen zal ze zéker.

‘Veerle is een concept’, zegt haar stylist Manu Verschueren. ‘Daarmee bedoel ik dat het voor haar meer is dan goed uitzien in een jurk. Alles wat ze doet is onderbouwd en doordacht. Dat geldt voor de personages die ze speelt, maar ook voor de manier waarop ze zich wil tonen aan de buitenwereld.’

Tim Van Steenbergen, met wie Baetens een geweldige band heeft, ontwierp alvast de cocktailjurk voor de afterparty’s in Hollywood. Het wordt eentje met een hoog couturegehalte. Voor de jurk voor overdag koos ze een pièce unique in zachtroze, geweven jacquardstof van ontwerpster Anna Heylen. (zie foto bovenaan).

Maar over de keuze van de jurk voor de grote avond zelf, houdt iedereen de lippen stijf op elkaar. Behalve dan dat we verrast zullen zijn: “Ik vind het een zeer verfrissende keuze”, zegt Verschueren. “Toen ik de jurk zag, kreeg ik meteen kippenvel. Dat lijkt me een goed teken. Het zal een lange jurk worden, in edele materialen, dat kan ik je nu al wel zeggen. En ze is niet traditioneel. Verwacht geen klassieke Hollywoodjurk. Het zijn de Oscars, ze mag er groots uitzien, ze mag opvallen.” (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content