Webshops voor vrouwen met een grote schoenmaat

Naaldhak van Jimmy Choo, maat 43, via The Outnet © The Outnet

Schoenen shoppen is voor veel vrouwen een comfortabele ervaring. Voor schoenen kan je immers nooit te dik, te plat of te bleek zijn. Toch denken we zelden na over de struggles van vrouwen die letterlijk op grote voet leven.

Het gezegde grote dame, grote voet klopt vaak, maar zeker niet altijd! Net zoals er vrouwen van 1 meter 87 bestaan met maatje 39, bestaan er vrouwen van 1 meter 65 met maat 44.

Deze vrouwen hebben het vaak lastig om leuke schoenen in hun maat te vinden. Sommige schoenenwinkels durven al wel eens tot maat 42 te gaan, maar doorgaans wordt het assortiment dan behoorlijk beperkt en moeten vrouwen met grote voeten beroep doen op speciaalzaken. Weekend.be liep een mijl in hun schoenen en selecteerde de beste webshops voor tof schoeisel in grote (en kleine) maten.

Hippie Ghillie flats maat 43 bij New Look
Hippie Ghillie flats maat 43 bij New Look© New Look

New Look: Deze keten gaat slechts tot maatje 43 maar heeft in deze maat wel héél veel keuze, van glitterende naaldhakken over lieftallige ballerina’s, stijlvolle winterlaarzen en classy brogues. Extra fijn: New Look houdt ook rekening met de breedte van je voet en heeft een speciale ‘wide fit’ selectie. En dat alles voor een prikje!

Long Tall Sally: Deze webshop staat volledig in het teken van lange vrouwen (zij die dus moeite hebben met broeks- of mouwlengte: dit is je adres) en heeft uiteraard ook een aangepast assortiment schoenen, dat maar liefst tot maat 47 gaat. LTS en stockeert ook enkele grote merken zoals Sam Edelman, Birkenstock en New Balance.

Elegante laarzen met brede schacht, maat 46, bij Long Tall Sally
Elegante laarzen met brede schacht, maat 46, bij Long Tall Sally© Long Tall Sally

FullBeauty: De uitgelezen webshop voor vrouwen met een maatje meer, ook aan hun voeten. Op zoek naar winterlaarzen maat 48 maar gezegend met brede kuiten? Dit is jouw place to be.

Nine West: Nine West herbergt een heel uitgebreid assortiment vrouwelijke, modebewuste schoenen tot en met maat 44. Heel veel keuze en een snelle verzending zijn de grootste voordelen.

Zappos: Ontzéttend veel schoenen, gerangschikt volgens verschillende stijlen, de breedte van je voet en je leest, de zolen en het materiaal, en dat binnen een indrukwekkend merkenpakket tot maat 46 (voor vrouwen, mannen kunnen tot maat 50 gaan)

The Outnet: Designerschoenen van namen als Jimmy Choo, Charlotte Olympia en Miu Miu aan een outletprijs tot maat 43.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content