Wat kan u verwachten van de Paris Fashion Week?

Het modecircus houdt vanaf dinsdag 26 februari halt in Parijs. Ook op de modeweek van Parijs trotseert Knack Weekend de koude om op zoek te gaan naar het laatste modenieuws en de mooiste beelden van op én naast de catwalk.

Het modecircus houdt vanaf dinsdag 26 februari halt in Parijs. Ook op de modeweek van Parijs trotseert Knack Weekend de koude om op zoek te gaan naar het laatste modenieuws en de mooiste beelden van op én naast de catwalk.

Traditioneel tonen in Parijs de grote modehuizen hun nieuwe collecties. Denk hierbij aan Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton of Saint Laurent Paris. Maar ook klinkende namen als Alexander McQueen, Stella McCartney, Sonia Rykiel en Givenchy stellen op de modeweek van Parijs hun nieuwe wintercollectie voor. We kunnen ons verwachten aan weelderige kleding die wordt voorgesteld op prachtige locaties in de stad.

Daarnaast zijn er ook heel wat kleinere, voornamelijk Franse labels, die zullen ‘showen’ in Parijs. Voorbeelden hiervan zijn Le Moine Tricote of Carven.

Ook uitkijken naar Acne Studios, het hippe Zweedse merk, dat voor het eerst zal showen op de modeweek van Parijs. Daar gaat veel schoon volk op afkomen, denken wij zo.

Selah Sue in goed gezelschap

Tijdens de modeweek van Parijs vindt ook de voorstelling plaats van de lingeriecollectie winter 2013 van Etam. Dit is een evenement om elk seizoen naar uit te kijken omdat het een visueel spektakel is en muzikaal opgeluisterd wordt door internationale topmuzikanten. Ook voor deze editie was het nagelbijtend afwachten wie de regie in handen zou nemen en welke muzikanten op het podium zullen staan. Ook dit jaar heeft Etam weer voor een verrassende avond gezorgd: zo zal Mark Ronson instaan voor de regie en samenspel en heeft hij gevraagd aan Lily Allen, Lykke Li, M.I.A., Rita Ora én Selah Sue om op te treden tijdens de show van Etam. U leest het goed: de Belgische zangeres Selah Sue zal tijdens de modeweek van Parijs het beste van zichzelf geven op het podium van Etam.

De Belgen in Parijs

Maar wat ook erg leuk is aan de modeweek van Parijs, is de aanwezigheid van de Belgische ontwerpers in de lichtstad. Zowel op als naast stellen verschillende Belgische ontwerpers hun collectie voor aan pers en publiek.

Op het officiële schema staan onder meer Dries Van Noten, Véronique Branquinho, AF Vandevorst, Cedric Charlier, Jean-Paul Lespagnard en Ann Demeulemeester. Uitkijken doen we ook naar de terugkeer van Belg Christian Wijnants, die op de London Fashion Week nog de International Woolmark Prize mee naar huis mocht nemen, op het officiële schema in Parijs.

Maar ook naast de officiële catwalk zijn er verschillende Belgische ontwerpers aanwezig in Parijs om in showrooms hun nieuwe collectie aan pers en publiek voor te stellen. Zo zijn onder meer Tim Van Steenbergen en Alexandra Verschueren in de lichtstad om hun ready-to-wear wintercollectie 2013 te presenteren.

Achter de schermen

Op de verschillende modeweken bruist het backstage van de energie. Het is dé uitgelezen kans om de make-up van de modellen van dichterbij te bekijken. Regelmatig zal Knack Weekend in Parijs achter de coulissen duiken om de backstage-sfeer op te snuiven en daarvan verslag uit te brengen. Hoe bepalen de ontwerpers de make-up look voor bij hun ontwerpen? Hoe gaat het er backstage aan toe? Op dit en nog veel meer vragen zullen we een antwoord trachten te zoeken in Parijs.

Op de website van Knack Weekend kan u van 26 februari tot en met 6 maart terecht voor alle informatie over de modeweek in Parijs. Wat kan u dan precies verwachten? Op de site kan u (vers van de pers) catwalkverslagen, streetstyle-reportages, backstage-verhalen, trendspotting en meer terugvinden. Dat live vanuit Parijs, waar redactrices Ellen De Wolf en Laura Van Roey alles voor u op de voet volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content