Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan de Nike VaporMax

© Nike

Zeven jaar voorstudies en testen met meer dan 150 medewerkers en atleten: de VaporMax is voor Nike hét sterproduct om mee uit te pakken op Air Max Day, maar wat maakt deze schoen nu net zo bijzonder?

26 maart staat bij sneakerliefhebbers te boek als Air Max Day, de dag waarop de geboorte van de Nike Air Max 1 gevierd wordt en het sneakermerk haar fans verrast met re-releases en limited editions. Misschien wel de meest geanticipeerde drop vindt dit jaar zoals vanouds plaats op Air Max Day zelf: die van de VaporMax. Het is een mooie ode aan de Air-technologie die Nike al meer dan dertig jaar de wind in de zeilen geeft. Wat in 1987 startte als een kleine zichtbare ‘air unit’ in de hiel bij de Air Max 1, groeide tien jaar later uit tot de Air Max 97 waarbij de air over de volledige zool verdeeld werd. Die dertig jaar ervaring wordt nu gekanaliseerd in de VaporMax, die niets anders dan air en flyknit-technologie tentoonspreidt: geen tussenzolen, geen rubberen lagen, gewoon op wolkjes lopen.

Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan de Nike VaporMax

De schoen wordt origineel op de markt gebracht voor (professionele) hardlopers en is ook op die manier ontwikkeld, maar zoals dat gaat met Nike exclusives zal ook de VaporMax zijn plek in de lifestylewereld opeisen. Het feit dat de VaporMax twee iconische Nike-designs (flyknit en air) samenbrengt speelt ongetwijfeld ook mee in het sentiment dat nu al rond deze schoen hangt. Verwacht u aan lange wachtrijen.

De Nike VaporMax is in gelimiteerde oplage vanaf 26 maart verkrijgbaar in geselecteerde winkels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content