Vuitton in Japans jasje

Louis Vuitton opent een tijdelijke boetiek bij Comme des Garçons in Tokio.

De modewereld is weer een samenwerking rijker. Op 4 september opent Louis Vuitton, dat net dit jaar zijn dertigste verjaardag in Japan viert, een tijdelijke boetiek bij Comme des Garçons in Tokio. Rei Kawakubo, oprichtster van het Japanse label, is al jaren gefascineerd door het Franse vakmanschap en tovert nu haar eigen winkel om als ode aan het Vuitton-monogram. Bij het LVMH-merk zijn ze alvast laaiend enthousiast over het project.

“Rei Kawakubo’s invloed op de moderne mode kan niet overschat worden. Ik vind het schitterend dat dit enorme talent, een inspiratiebron voor zovele anderen, dertig jaar geleden zelf geïnspireerd was door Louis Vuitton. Nu krijgt haar inspiratie eindelijk vorm”, aldus artistiek directeur Marc Jacobs. Kawakubo stelt niet alleen haar Comme des Garçons-stek ter beschikking, maar creÔerde ook een exclusieve collectie van zes tassen, steeds met het alombekende Vuitton-logo. Avondtasjes met extragrote handvaten in natuurlijk leder worden aangevuld met een heruitvinding van twee klassiekers.

De bekende Papillon krijgt schattige dierenamuletjes en de Mini HL wordt voorzien van meerdere fijne handvaten. Ook de Petit Marceau en de Sac 2 Poches, twee legendarische ontwerpen uit de jaren zeventig, hebben een nieuwe look. “Bij het ontwerp heb ik het traditionele Louis Vuittonconcept intact gehouden, maar soms worden twee handvaten er één, of twee worden er acht…”, zegt Kawakubo.

De samenwerking met het klassieke merk bewijst dat de Japanse ontwerpster van alle markten thuis is. Dit najaar gaat ze ook in zee met het commerciÔle H&M, terwijl haar collecties voor Comme des Garçons juist minimalisme en avant-gardistische mode uitstralen. De tijdelijke winkel van Louis Vuitton in Tokio blijft open tot midden december.

Jolien Vanhoof

De tassen zijn enkel verkrijgbaar op bestelling in de Louis Vuitton-boetiek bij Comme des Garçons.
Info: 02 289 28 28, www.louisvuitton.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content