Vrouwen trekken liever geen bikini aan

© Thinkstock

Zo zou maar liefst de helft van de vrouwen liever geen bikini aantrekken. Dat schrijft de Daily Mail.

Zo zou maar liefst de helft van de vrouwen liever geen bikini aantrekken. Dat schrijft de Daily Mail.

De helft van de vrouwen, die deelnamen aan een onderzoek in Groot-Brittannië, dragen liever geen bikini omdat ze zich dan onzeker voelen over hun figuur. Meer dan de helft van de vrouwen weigert ook om gefotografeerd te worden in bikini, kwestie om de confrontatie met het (vaak vervormde) beeld van zichzelf niet te moeten aangaan.

Meer dan een kwart van de vrouwen die hebben meegewerkt aan dit onderzoek, hebben vooral moeite met het uitzicht van hun buik. Bijna alle ondervraagde vrouwen houden dan ook de adem in wanneer ze op het strand lopen in bikini of langs het zwembad liggen. Daarnaast zijn ook bovenarmen en de vorm/formaat van het achterwerk een bron van kopzorgen. Ook de bovenbenen worden niet graag getoond in het openbaar.

Amper 8 procent maakt zich zorgen om de vorm van de borsten of bikini, maar 17 procent voelt zich wel onzeker over vet bij bikinibandjes. Een kwart van de vrouwen draagt dan ook liever nog een extra kledingstuk, bijvoorbeeld een handdoek of sarong, boven de bikini of het zwempak.

Amper 1 procent van de ondervraagde vrouwen voelen zich volledig op haar gemak in een bikini. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content