Vier belangrijke jaartallen voor ontwerpster Gioia Seghers (27)

© .

Gioia Seghers is ontwerpster en oprichtster van haar eigen label. Ze staat op nummer 23 in De 30 onder 30 van Knack Weekend.

2012: studeert af aan de modeafdeling van La Cambre en sleept de Weekend Fashion Award in de wacht voor “haar gevoel voor couture en de originele manier waarop ze stoffen combineert”.

2014: ontwerpt haar eerste collectie, die al haar handelsmerken toont : handwerk ‘dat tijd vraagt’, kant, broderie anglaise, de kimono als inspiratie, transparantie, en de verfijnde elegantie van haar moeder en haar grootmoeder Eugenia, die haar leerde breien.

2016: collectiepresentatie door de danseres Zoi Efstathiou. Ze liet zich inspireren door Street Dance, het meesterwerk van Lucinda Childs dat haar altijd is bijgebleven. Ze vertaalt dit gevoel in zwart en wit, met netstof, en vloeiende lijnen. Dat leidt tot het ontwerpen van kostuums voor choreograaf Thierry De Mey en zijn ballet Simplexity.

2017: haar lente / zomercollectie toont kleding van ruw linnen, dikke katoen, verwijzingen naar de sportswear, wit, zwart, rood en altijd weer de broderie anglaise. gioiaseghers.com

Vier belangrijke jaartallen voor ontwerpster Gioia Seghers (27)
© .

Partner Content