Video: Zo kwam de jurk van Karlie Kloss voor het Met Gala tot stand

Karlie Kloss © Instagram

Topmodel Karlie Kloss ging tijdens het Met Gala voor een look, die tot twee keer toe transformeerde. Ze koos voor een ontwerp van Brandon Maxwell, de jonge New Yorkse ontwerper die we kennen van zijn outfits voor Lady Gaga.

Het thema van het Met Gala dit jaar was ‘Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology.’ In de bijhorende expo wordt er gezocht naar de dichotomie tussen handwerk van haute couture en de technologie van machines. De stilisten van de sterren interpreteerden dit vooral als een vraagstelling naar de toekomst van de mode. Bijgevolg: heel wat futuristisch ogende jurken.

Karlie Kloss kreeg een jurk aangemeten van Brandon Maxwell, die de jurk maakte op basis van gesprekken via Skype, Facetime en email. Maxwell doet niet aan schetsen, maar maakte de jurk rechtstreeks op het lichaam van Karlie Kloss. Tijdens het bal haalde hij opnieuw de schaar boven en knipte een aanzienlijk stuk stof af, zodat de ellenlange benen van Kloss konden schitteren.

Het model had dankzij deze spontane actie niet één, maar drie looks. Beginnend met een bedekkende cape, halt houdend bij een sexy lange baljurk en eindigend met een minijurk. DIY en recyclage op z’n best.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Soooo…instead of changing into a #MetGala Afterparty dress, @BrandonMaxwell cut my gown into mini ??

Een video die is geplaatst door @karliekloss op

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content