Vervoegt Carine Roitfeld Alexander Wang bij Balenciaga?

© Reuters

Volgens Grazia zou Carine Roitfeld Alexander Wang gaan vervoegen bij Balenciaga. Roitfeld zou de rol van styliste voor zich nemen, aldus het magazine.

Carine Roitfeld is altijd al fan geweest van ontwerper Alexander Wang en het lijkt dus niet onlogisch dat zij hem zou steunen als nieuwe designer voor Balenciaga. Grazia schrijft echter dat Roitfeld die steun zelfs zou opdrijven door styliste te worden bij het label. Op zich geen slecht plan, schrijft ook New York Magazine. Roitfeld zou perfect zijn om Wangs positie in Europa te verstevigen aangezien zij veel connecties heeft.

Als deze geruchten echter waar blijken betekent dat wel het einde voor vaste Balenciaga-styliste Marie-Amélie Sauvé, die jarenlang de styling voor de shows en campagnes van Nicolas Ghesquière heeft gedaan. New York magazine haalt nog een interview met Sauvé aan waarin ze zegt dat ze helemaal weg is van Alexander Wang.

Langs de ene kant is het begrijpelijk dat Wang zijn eigen mensen aan zijn zij wilt, aan de andere kant zou het beëindigen van het contract met Sauvé nog duidelijker het einde van een tijdperk markeren voor Balenciaga. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content