Van animatiefiguur tot fashionicoon: Pikachu steelt de show op de London Fashion Week

Enkele outfits van de FW19-collectie van Bobby Abley. © AFP

Pokémon blijft inspireren. Na de Pokémon Go-hype uit 2016 duiken Pikachu en co nu ook op in de high fashion. De Londense designer Bobby Abley ontwierp verschillende outfits rond de bekende animatiefiguurtjes.

Kleurrijke trainingspakken met Pokéballs, Pikachu en Charmander en een catwalk die dienst doet als jacht- en speelveld voor aspirant-Pokémontrainers. Voor nostalgici waren het dolle taferelen tijdens de Bobby Abley-show op de Londen Fashion week.

De Britse designer draagt zijn FW19-collectie bijna volledig op aan de populaire animatiediertjes. Hij sloot de show zelfs af met een levensgrote pluche Pikachu die enthousiast over de catwalk paradeerde.

Niklas Hallen
Niklas Hallen© AFP

Daarmee is Abley niet aan zijn proefstuk toe. De Britse designer speelt graag met kenmerkende figuren uit de popcultuur. Vorig jaar nog riep hij een Teletubby de catwalk op en ook de Power Rangers doken al op in eerdere collecties.

Voor Pikachu ging het evenmin om zijn catwalkdebuut. Moschino gebruikte het gele animatiefiguurtje al herhaaldelijk in eerdere collecties. Om maar te zeggen: je bent lang niet de enige die zich af en toe bezondigt aan wat jeugdsentiment.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content