Teatum Jones-label wint prestigieuze Woolmark Prize 2016

© /

Het Londense label wint een van ’s werelds meest begeerde design awards met een unieke capsule-collectie.

De Internationale Woolmark Prize viert talentvolle modeontwerpers uit de vier hoeken van wereld, die in hun collectie zowel de schoonheid als de veelzijdigheid van de Australische merinowol in de verf zetten. Alles kan, alles mag, zolang er aan die voorwaarden wordt voldaan. En dit jaar is Teatum Jones, het Londense label van Catherine Teatum en Rob Jones, primus van de klas in de categorie womanswear. Dat werd bekendgemaakt tijdens de New Yorkse Fashion Week.

De ontwerpers wonnen de internationale finale met een ‘geweldige’ collectie, aldus de jury die vol lof sprak over het concept, hoe het tot uiting kwam en hoe de outfits romantiek uitademen. ‘De manier waarop ze de wol verwerkten was zeer creatief. Uniek, maar tegelijkertijd op een commerciĆ«le manier’, klonk het nog.

Meer dan 70 designers dongen mee naar de prestigieuze prijs. Aan de award is een geldcheque van 100.000 Australische dollar (ongeveer 67.800 euro) verbonden. De capsule-collectie van Teatum Jones zal binnenkort verkocht in ’s werelds belangrijkste boetieks en warenhuizen, waaronder het Britse Harvey Nichols, Saks Fifth Avenue in de VS en – dichter bij ons – de Verso-winkels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content