Stoot Bebe de jonge Tavi van haar troon?

Vervangt de 17-jarige Bebe de 13-jarige Tavi als nieuwe jonge fashionista?

Bebe Zeva is aan een serieuze opmars op het internet bezig. De 17-jarige meid blogt vanuit haar hometown Las Vegas over mode, rolmodellen en haar favoriete ‘Pringles’. Maar doet ons dat niet denken aan die andere tiener die het met haar scherpe pen en ludieke outfits tot op de frontrow-seats bij verschillende modeshows schopte? Is Bebe de nieuwe Tavi Gevinson?

Tavi is pas 13, maar wereldwijd bekend. Ze verkondigde afgelopen 3 jaar haar mening over mode op haar blog, maar ook in gerenommeerde modemagazines zoals ‘Teen Vogue’ en ‘Women’s Wear Daily’.

De gelijkenissen tussen de jonge fashionista’s zijn treffend. Het begint al bij hun namen, beiden hebben vreemde 4-letter namen. Ze hebben allebei een blog die veel lezers trekt en kleden zich als echte fashionaddicts. Doordat de meisjes ver van de culturele epicentra wonen, voelen ze zich genoodzaakt om zich via het internet creatief te uiten.

Verder draagt geen van beiden enkel dure merkkledij. Ze mixen en matchen, en via die weg kunnen veel mensen zich met de tieners relateren. Naast hun uitstekende moderadar hebben ze een goede pen, nemen ze zichzelf niet té serieus en lijken ze evenveel geïnteresseerd in mode als in journalistiek.

Bebe vs. Tavi

Het is natuurlijk geen wedstrijd, maar als het een was, dan zou Tavi voorop liggen. Het jonge modepoppetje omschrijft zich als “een kleine 13-jarige seut die godganse dagen binnen zit in vreemde jasjes en mooie hoeden”. Deze ‘seut’ zit wel front row bij grote modeshows, nam deel aan debatten met mode-industrieveteranen en richt momenteel een eigen magazine op.

Bebe, aan de andere kant, moet nog naar haar eerste fashion week gaan, en noemt het Amerikaanse- ietwat slonzige- merk ‘Wildfox Couture’ als haar favoriete merk. Maar, Bebe heeft wel een enorme achterban op haar Blogspot-, Tumblr-, Formspring-, Lookbook-, YouTube- en Twitteraccounts. Ze was onlangs trouwens het onderwerp van een documentaire, Bebe Zeva, die in 1 nacht gefilmd werd met een Macbook. Het zal geen kaskraker worden, maar de documentaire is er wel.

Het grootste verschil tussen de twee modeliefhebsters, is dat Bebe geen probleem lijkt te hebben met de verworven aandacht, maar dat Tavi zich altijd oncomfortabel lijkt te voelen in de spotlights. De vraag is dus: is Bebe de nieuwe Tavi, of representeert ze iets totaal anders?

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content