Stoere mode bij Ann Demeulemeester in Parijs

© LVR

De show toonde een monochroom kleurenpalet, dat verder bouwde op voorgaande collecties, voor vrouwen die verdomd sterk in hun schoenen staan.

De show toonde een monochroom kleurenpalet, dat verder bouwde op voorgaande collecties, voor vrouwen die verdomd sterk in hun schoenen staan.

Wat betreft de kleurencode, om vooral niet uit de toon te vallen bij aanvang van de show van Ann Demeulemeester, had ik alvast juist gegokt. Het was allemaal zwart wat de klok sloeg. De medewerkers, de make-upartists, de security en de genodigden: allemaal hadden ze de mooiste zwarte kledingstukken uit de kast gehaald om naar de show van Demeulemeester te komen in Parijs. Allemaal weten ze erg goed waar de stijl van het modelabel van Ann Demeulemeester om draait: het tijdloze zwart en de mogelijke combinaties. Maar was het niet modekoningin Anna Wintour die nog maar net heeft verkondigd dat ze zich nooit helemaal, van kop tot teen, in het zwart zou kleden? Wel, voor de show van Demeulemeester zou ze misschien toch van gedachte moeten veranderen. De aanwezigen hebben bewezen dat zwart wél heel erg stijlvol is.

Rock chic

De show van Ann Demeulemeester vond wederom plaats in het Couvent des Cordeliers, een prachtig gebouw met gotische trekjes. Deze locatie is uiterst goed gekozen, de collectie sluit er naadloos bij aan. We kregen een collectie voorgeschoteld met een hoog rockgehalte en (u kan het al raden) veel zwart. De inspiratie voor de make-up waren meisjes in een bos die zich schminken met wat ze voor handen hadden, in dit geval houtskool, maar de kledij had duidelijk een andere inspiratiebron. Zo was het erg ‘rock’n roll’ met verschillende laagjes. Bovendien zit het label er niet om verlegen om een lange jurk, in doorschijnende stof, te combineren met een lange broek. Of een blouses te combineren met een topje, een vestje en nog een blouse daarover. Het kleurenpalet is opgebouwd rond zwart en wit, maar we zagen ook enkele lichtblauwe kledingstukken die een mooie afwisseling vormden tussen het monochrome kleurenpalet.

De kledij uit nieuwe show van Demeulemeester is niet voor muurbloempjes, maar voor vrouwen die zich durven te tonen en durven combineren. Zo is de kleding, hoewel licht van stof, toch redelijk zwaar en gelaagd. Maar dat neemt niet weg dat het wederom een prachtige show was.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content